Teknik Kısım
Öncelikle şuan güncel pagespeed değerlerini paylaşmak istiyorum.
Masaüstü Pagespeed =>
https://prnt.sc/VOoJ2QYAl5BB
Mobil Pagespeed =>
https://prnt.sc/hVrTG7IqYjRL
Gtmetrix=>
https://prnt.sc/GUGMRFja-fFx
Premium bir tema kullanmama rağmen bu değerlere ulaştım. Kanada'dan 1,5 saniyede tüm site yüklenirken Türkiye'de oldukça düşük bir yükleme süresine sahip.
Bunu yaparken arama motorlarını değil, kullanıcı deneyimini hedefledim. Kullanıcı siteme ne kadar hızlı bağlanıp hızlı gezinirse o kadar iyi olacaktır.
Temam zaten bu konuda oldukça güzeldi. Gereksiz sorguları ve alanları kaldırınca daha da hızlı oldu. Ayrıca görsel olarak çok oynamadım. Yani bu not defteri gibi olan temalardan değil.
İçerikler
Şuan içeriklerin güncel durumu;
19 içeriğe ulaştım. Gece 1 tane daha ekleyip hedefimden şaşmamış olacağım. Günde en az 2 içerik girmeye çalışıyorum. Bu zamanla günde 4 içerik olarak değişecek.
Fakat şuan arama motorlarının sitemi, sitemin içeriklerini ve kategorisini tamamlamak için acele etmiyorum.
İçerikleri eklerken tamamen düşük rekabette başlıkları hedefliyorum. Bu sayede hedefim eklediğim konuların doğal bir şekilde ilk sıralara kadar yükselmesi.
Bunun yanında aylık 10.000 aranması olan bir başlık yerine 1000 aranması olan başlıklar seçiyorum. Yani içeriklerin ziyaretçi dağılımını tüm siteye yaymaya çalışıyorum.
Hedefim kısa sürede on binlerce ziyaretçi elde etmek değil. Hedefim uzun vadede yüksek ziyaretçilere ulaşmak. Bu yüzden site otoritesinin artması için büyük uğraş veriyorum.
Bir diğer hedefim ise ana sitemin ziyaretçi sayısını geçmek. Tabi bu çok uzun vadeli bir hedef diyebilirim.
Etiket sistemini alt kategori olarak olarak kullanıyorum. Ayrıca eklediğim tüm etiketlerin meta ve og alanlarını dolduruyorum.
Not: 50.içerik olarak yüksek rekabet içeren ve aranma hacmi yüksek sadece bir konu ekleyeceğim.
Bu içeriği ise köşe taşı olarak kullanacağım. Ayrıca sitemin ilk köşe taşı içeriği olacak.
Sıralamalar
Konuları Google tarafında kontrol ettiğim zaman yavaş yavaş ilk sayfaya geldiklerini gördüm. Yeni bir site olduğundan birkaç gün daha bu şekilde takılacak sonrasında ilk sıralara kadar yükselecektir.
Çünkü; rakiplerim A konusunda kısa bir açıklama yaptıysa ben A konusunun tamamını kullanıcıya ulaştırmaya çalışıyorum. Yani tüm içeriklerim dolu dolu ve gereksiz dil kullanılmadan yazılmış şekilde. Özenle hepsini kendim yazıyorum.
Ayrıca ziyaretçide yavaş yavaş gelmeye başlıyor.
Backlink
Backlink konusunda henüz hiç çalışma yapmadım. Sosyal medya dahil. Doğal olarak yükselmesini istediğim için bir süre daha bu şekilde devam etmek istiyorum.
Ana sitelerimin bir tanesinin footer alanına en çok içerik yazdığım kategorimin linkini ekledim. Onun harici herhangi bir girişimim olmadı.
News & Adsense
Henüz Adsense başvurusu yapmadım. Zaten 10 senelik Adsense hesabım mevcut. Oradan sadece site başvurusu yapacağım.
Bunu yapmadan ise sitenin toplamda günlük 100 ziyaretçiye ulaşmasını bekleyeceğim.
News tarafında ise feed kısmını hallettim. Logolar ve son bir kategorimin de en az 2 içeriğe ulaşması sonrasında başvuruyu göndereceğim.