Selamlar, hacklenme olaylarının arttığı son günlerde KasperSky antivirüs ile çok sık karşılaşıyorum
Sanırım piyasa nirvanası gibi birşey, ama hiç bilmiyorum.
Yıllık fiyatı da gayet uygun, Plus paket sanırım 150 Tl ydi
Kullanan muhakkak vardır, yorumlarınızı alabilir miyim ? Teşekkürler
Kurduktan sonra tüm verilerin anti virüs programına açmış oluyorsun. Gizlilik söz konusu güven vermiyor.
Şuan bir programa virüs yerleştirip hex kodlarıyla falan oynasam bulamayacak. Veritabanında imzası yok.
O onu rapor edecek, merkezdekiler bakacak DB ye eklenecek derken, ata binen dereyi geçiyor zaten.
+ Olarak bilgisayarın raminden etinden sütünden faydalanıp yük oluyor.
++ Onun yerine 50 küsür anti veritabanını barındıran siteler var. Şüphe edersen indir dosyayı upload et 50 tanesinde taransın. (virüstotal vb)
+++ Linux, Sandbox, Firewall Kuralları bilinçli bir kullanıcı için yeterli bence.
Kaspersky kullanmadığınız için tabi bu konuda bir fikriniz yok.
Zamanında sırf kendim Botnet ve keylogger kodlayıp fudlayıp tespit edilemez hale getirmiştim. Sırf merak etmiştim.
Basit bir altyapıya koyup 4 tane vds açtım.
Eset
Kaspersky
Microsoft defender
Avast
Bunları kullandım. Test amaçlı denemeler yaptım her sunucuda loglamalar başladı maile geliyor. Aradan 10 dakika geçti pat diye kaskersky dan uyarı geldi. Program anında tespit edildi. Bu kadar hızlı bir şekilde tespit edileceğini düşünmüyordum açıkçası. Real time olarak yazılımın ne yaptığını algılayabilen bir sistemleri var. Diğerleri ise 3 4 gün boyunca aktif loglamaya devam etti. Sonrasında sunucuları kapattım tabi.
O zamandan beri kaspersky kullanırım. En kötü ihtimal eset.