Kıymetli kardeşim, kadınlar aslında ne yapmak istediklerini, neyi yaptıklarını kendileri de bilmiyorlar. Hep ilgi beklerler ve çoğu zaman kocası veya sevgilisi tarafından korunup kollanmak isterler. Her şeyi ve her olayı biriktirirler. Bunu en basit şekilde şöyle izah edebilirim: Erkekler hemen sinirlenir, anlık duygu değişimi yaşayabilir ve o anda ne yaptıysa odur. Verdiği karar hayati olsa da anlık bir karardır ve sonradan pişman olabilirler, genellikle de oluruz. Kadınlar içinse, kızar veya trip atarlar ama bununla birlikte sürekli içlerinde biriktirirler. Ani kararlar vermezler, sineye çekerler (sinsi gibi). Bunun sonunda sen tamam diyip ayrılırsın anlık kararından dolayı ama perişan olursun. Fakat kadın ayrılalım dese bile aslında senin cevabını bekler. Eğer gerçekten seni seviyorsa, senin ona sahip çıkmanı, onu bırakmamanı bekler. Bla bla bla... Fazla edebyata da, sosyolojik bilgilendirmeye de gerek yok açıkçası. 1000 nasihat 1 musibet hesabı.
Bir sene bir insanı tanımak için oldukça yeterlidir. Huylarını, tepkilerini, nazlanışlarını biliyorsundur. Bunu dikkate alarak, eğer gerçekten seviyorsan bir süre daha gitmeye, aramaya devam et. Ama bunu yaparken sık boğaz etmeden yapmaya çalış. Saat başı aramana gerek yok. Olmaz diye bir şey de yok. 5 sene ayrı kalıp, daha sonra evlenen insanlar gördüm. Ama buna aldanıp boş hayallere de kapılmamak gerekiyor, eğer hiç umut yoksa. Bunun yanında duygusal üzüntü içinde olduklarında sevgiliden ziyade diğer romantik ve yumuşak yaklaşan herhangi bir erkeğe de ilgi duyabiliyorlar. Senin aramayıp sormadığın o uzun süre içerisinde böyle bir şeyde yaşanmış olabilir. Biz aile tanışma aşamasına gelmedik fakat 4 yıllık arkadaşlık ve 1 sene sevgili olduktan sonra, şu anda terkedileli 1 sene oluyor. (Yarım yamalak terkedildiğim zamanda gözümün önünde şahit olmuştum. Hiç onu yapabilecek bir karakterde değildi, birine sırf edebiyattan bir şiir okuduğu ve güzel benzetme yaptığı için ilgi duymuştu, tabiri caizse yürümüştü. Nutkum tutulmuştu ve ağzımdan yollu sözü çıkmıştı ve zaten olmayacak birliğin eğer olacağı ihtimali varsa da orada kopmuştu. Ne yazık ki hala özlüyor ve nalet girsin ki hala seviyorum. WhatsApp durumlarımı falan görüyor, keşke bir mesaj atsa da tekrar birlikte olsak.

Kim bilir kimlerle beraberdir şu an.
Sana verebileceğim bir diğer tavsiye ise insanlarla ilişkiler, duygusal bağlar ve aşk üzerine ilişki adına yazılmış sosyolojik içerikleri okuman. Efkarlı ve hüzünlü içeriklerden uzak durmalısın (şarkılar veya sosyal medya içerikleri). Kendini fazla kaptırma.
İnsanı yaşatan şey umut mu, yoksa içindeki aşk mı?
Sürecin sonunda bilgilendirirsen güzel olur.
https://www.youtube.com/watch?v=lYNMQBKDhwg