Merhabalar,

Öncelikle zaman ayırıp bilgisini paylaşanlara şimdiden teşekkürler.

SEO anlamında son bir yıldır kendimi geliştirmeye çalışıyorum. İç SEO ve SEO uyumlu makale üretmek konusunda kendimi belli bir konuma getirdiğimi düşünüyorum fakat projelerimde backlink konusunda bir bilgi eksikliğimin olduğunu düşünüyorum. Projelerimde hiç backlink alma işine girmedim.

Sorularım şu şekilde:

1- Büyük siteler dahil onlarca sitenin backlinklerini Semrush'dan inceledim. Çoğunda yerel haber sitelerinden (100-300₺'ye backlink sitelerinde tanıtım yazısı satılan siteler) tanıtım yazısı satın alınmış. Bu tanıtım yazılarında belirli kelimelerden link alınmış. Bu şekilde bir başlangıç yararlı olur mu? Bunu gördükten sonra kendime haber sitelerinden oluşan bir liste çıkarttım: LİSTEMİ İNCELEMEK İÇİN TIKLAYIN
2- Bu haber sitelerinde sitemi tanıtan ve sitemin ana sayfasına link çıkışı yapılan tanıtım yazıları satın alsam sitenin otoritesinin artmasıyla birlikte 20-30 arası sıralamalarda bulunan içeriklerimde bir artış görürüm diye düşünmekteyim bu doğru bir düşünce mi?
3- Forumdaki backlink paketlerini öneriyor musunuz
4- Sitenin ana sayfasına backlink almak diğer içeriklerimin artış yaşamasını destekler mi (önceki soruyla benzer oldu biraz) veya bunun yerine direkt blog yazılarımdaki kelimelere mi tanıtım yazısı satın almam daha doğru olacaktır.

Bu sorular haricinde bana backlink konusunda öneriler verebilirseniz çok mutlu olurum.