Slm arkadaşlar, ben mobil yazılım hayatına adım atmak istiyorum fakat araştırmalarımda java, kotlin, flutter... gibi bir çok yazılım dili olduğunu öğrendim. Hangisini öğrenmem gerektiğim konusunda kararsızım. Araştırmalarım da sanki flutter öğrenmenin daha avantajlı olduğunu gördüm çünkü tek bir kodlama ile hem ois hem android hem de web'e yönelik kodlamalar yapılabiliyormuş. Sizce hangi dili öğrenmem gerekir.
Benim amacım admin paneli olan mobil uygulamalar yapmak. Örneğin: bir müzik uygulaması düşünün, bu müzik uygulamasına kullanıcılar admin paneli ile içerikler ekleyebilsin ve bunu ayrıca bir uygulama olarak yayınlayabilsin.
Merak ettiğim nokta şu, acaba flutter; kotlin veya java gibi rağbet gören bir yazılım dili mi? Yani flutter ile bir uygulama yaptığımda müşteri kitlem nasıl olur. Bu günü düşünmeyelim, bu dili anlayıp kavramam 1-2 yılımı alacaktır (günlük ortalama 5-6 saatimi yazılıma vereceğim inşallah) yani birkaç yıl sonra daha da yaygınlaşır mı?
Aslında ben 10 gündür java çalışıyordum fakat daha sonra kotlinin yeni teknolojiler içerdiğini, google'ın resmi programlama dil olarak kotlini seçtiğini öğrenince kotlin öğrenmeye başladım (2 haftadır kotlin çalışıyorum). Şimdide flutter diye bir şey olduğunu öğrendim ve araştırmalarımda tek bir kodlama ile bir çok platforma (ois, android, web..) uygulama yapılabiliyormuş. Aslında bu süper bir şey yani uygulamamı hem android, hem ois hem de webte aynı arayüz ile yayınlayabileceğim. Fakat ben henüz yeni adım attığım için sizin bu konudaki tavsiyelerinizi dinlemek istedim.
Tavsiye veren arkadaşlardan şimdiden Allah razı olsun.