Merhaba, merak ettiğim konulardan birisidir bu konu: "Ticimax, İdeasoft..." tarzı büyük firmaların hizmetlerinden yararlanmak SEO açısından daha mı iyidir?

Kişisel olarak yaptığım bazı araştırmalara bakarak bazı kanılara vardım, ancak bu kanılarımı herhangi bir şekilde fikriyattan öteye atamadığım için siz arkadaşlara şöyle bir sorum var: E-ticaret siteleri için bu şekilde büyük firmalardan paket almak SEO açısından daha mı iyidir yoksa kendimiz PHP/CMS vs.. yazılımlarla yapacağımız ve SEO'ya uygun hazırlanacak sitemiz mi daha verimli olur?

Sanki bu tarz büyük firmaların siteleri nedense daha çok ön planda oluyor ve bunu hiçbir şekilde anlam veremiyorum. En basitinden bu tarz büyük firmalardan alınan sitelerin backlinklerini sorguladığımda belirli belirsin 100-200-300k gibi reffer baclinkler görüyorum. Ya da 4-5k gibi dofollow backlinler görüyorum ki bunlara bir mantık erdiremiyorum. İşi bilmeyen ve sektöre hakim olmamasına rağmen sıralamada güzel konumlarda olan siteler görüyorum ki bu konunun özünü ve astarını bana açıklayabilecek var mıdır?