"BİLİM" en doğru ve temiz bilgiye, kanıtlanabilir yöntemlerle ulaşmayı amaç edinir. İnsanları aptallaştıran eğitim sistemleri değil; eğitim almadığı halde bilgisi olduğunu iddia ederek sağını solunu zehirlemesidir. Yalan yanlış doğmaları yaratan bilim veya eğitim sistemi değil; herbokolog bir toplumun çevresine bıraktığı zehirli salınımlardır. Bilim, olay ve olguları, bilimsel bir yöntemle açıklar. Hurafelere, kulaktan duyma bilgilere veya bir içerik üreticisinin ortaya attığı iddiaya göre bilgi etkinliği yürütmez. HİPOTEZ-TEZ-ANTİTEZ-SENTEZ gibi yöntemleri harmanlayarak bilgileri açıklar ve her bilgi daha sonraki çalışmalarda kullanılarak değiştirilebilir. İnsanların uydurduğu ortaya attığı bilgilerde hangi bilimsel çalışma tekniği kullanılıyor? Hiçbiri. Bugün konu hakkında hiçbir eğitim almadığı halde aklının almadığı bir hadise üzerinde "mükemmel teknolojiler, uzaylılar, uçuyorlar, kaçıyorlar, üstün medeniyetler, muazzam medeniyetler...vb" tespitleri yapan bu videodaki arkadaşlara şaşıyor kalıyorum. Bizim mesleğimizde yapamadığımız tespitleri yapıp ufkumuzu okumadan araştırmadan ve hiçbir bilimsel veriye dayanmadan yaptıkları için hepsini tebrik ediyorum. Nobele aday olmaları için kısa bir içerik oluşturacağım ki tüm dünya bu yazılardan/videolardan yararlansın.