Mehaba.
Mzn danışmanlık ile çalışmak istiyorum ,
Daha önce çalışan yada bilgisi olan var mı?
Merhaba. Drop önermiyorum hocam. Sürdürülebilir bir iş modeli olmamakla birlikte gerçek drop danışmanlık şirketlerinin yaptırdığı model değil. Bütçenize göre wholesale ya da arbitrage modellerine geçmeniz sizin için faydalı olur. Aksi halde yaşanacak senaryo şu şekilde oluyor. İng içerik tüketebiliyorsan yeterince araştırmayla ücretsiz alabileceğin bilgiyi sana 500-1000 dolara satıyorlar ok bilgi=para ama yanlış bilgi bu satılanlar. (Drop için konuşuyorum) Sonrasında size sayfalarca ürün ekletiyorlar. Kaçınılmaz son geliyor birkaç ay içinde. Nedir? Your account has been deactivated maili. Ya fikri mülkiyet ya 3 asin birinden kaçsan birine yakalanıyorsun. Bunun haricinde fearlı listelere giriyorsun map politikalı listelere giriyorsun. En kötüsü de açamadıkları drop policy lere yakalanıyorsun. Drop geçmişim olduğundan ve piyasadaki neredeyse herkesi tanıdığım nasıl çalıştıklarını biliyorum. Amacım kimseyi kötülemek değil. Sonra ne oluyor? HESAP ASKIYA ALINDI AMA BİTTİ Mİ BİTMEDİ. Hesabını açtırmak için de bir 500 dolar rica edeyim diyecekler. Bu iş modeli sağlıklı değil arkadaşlar. Kimin ne eğitim verdiği umurumda değil. Sorun yaptıkları sistemde. Çünkü drop normalde marka ile anlaşarak yapılan bir iş modelidir burada öyle bir şey yapılmıyor. Tamam arbitrage modeli de sağlıklı değil ama 1 sayfa ürün yüklemek yerine 100 sayfa yüklendiğini düşün. Alış faturan satıştan sonra olduğu için orada da işin kurnazlığına düşmen gerekecek çeşitli photoshop programları vs derken farkında olmadan bir sürü ihlal yapacaksın. Amazon politikalarını drop politikalarını okumanı tavsiye ediyorum ve ülkemizde yapılan ile alakası olmadığını göreceksin. Bu durumlarıyaşama ihtimalin çok yüksek olacak ve sonradan pişman olacağını düşündüğüm için yazıyorum. Karar senin. Bir yatırım tavsiyesi değildir. Önce araştırmanı tavsiye ederim. Ayrıca çok yüklü bütçen yoksa eğitime o kdr para harcamak mantıklı değil bence. (Daha önce birçok eğitim alıp sonradan aslında youtube'da hintli ve pakiler başta olmak üzere birçok kişi tarafından yüklenen videolar olduğunu gördüm.)Yüklü bütçen varsa da drop yerine daha sürdürülebilir modellere yönelebilirsin. Kolay gelsin. Bol kazançlar.
NOT
Burada kimse zan altında bırakılmadan, asıl amaç sistemin yanlışlığına vurgu yapmaktır. İşini gerçekten çok iyi yapan insanlar da nadir de olsa vardır.