Mr_information adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam aslında matematik gayet doğru. Benim baz aldığım şu şekildeydi. 7 Günlük telafi her gün %50 düşüş yaşanıyor. Platform ise her gün bu düşüşü telafi edebilecek kadar büyük.
Her 1000 siparişi belki 3 saate tamamlıyor teslim ediyor.

Basit matematik yapalım sizle.

Her yoruma 10 TL aldınız.
Kullanıcının kazancı %50 belirlediniz. Kullanıcı 5 TL kazanacak demektir. Sizde 5 TL net kar elde etmelisiniz.

Telafisiz olacaksa direkt 5 TL vermeniz yeterlidir.
Telafi olacaksa ve her gün %50 düştüğünü varsayalım. Her gün ise bu telafiyi yapacak kadar büyüksünüz.

5 TL / 7 yapmamız gerekir = 0.71 TL çıkar

Bu demek oluyor ki yorum başına 0.71 TL vereceğiz. 7 Günde ise telafi bitince 5 TL belirlediğimiz kazanca ulaşılmış olacak.

Sizde bu işlemden 5 TL Net kazandınız.

Olayın para çekim mevzularına vs girmiyorum. Bunlar zaten bir nevi bedava köle sistemi demektir. Direkt çekilebilir sistem olarak baz aldım.
Demek istediğini anladım ama hesaba katmadığın bir olay var.

Ahmet isimli kullanıcının yorumu silindi.Telafi için yeniden görevi aktif tuttun veya yeniden görev açtın.

Ahmet isimli kullanıcı hesabından yorum silinmişse o işletmeye bir daha yorum düşürmesi zor olacak. Bu seferde şu sıkıntı ortaya çıkar ; e ben yorum yaptım benım profilimde gözüküyor ( kendi görür) ama siz yorumumu onaylamıyorsunz veya ödemesini yapmıyorsunuz der.

Bu sefer kinleşir eşinin dostunun telefonundan 1 yıldız dahi atabilir.

2,5 lira verincede sadık kullanıcı tutmazsın.10-15 lira verdiğim adam bile hocam bu iş için ücret düşük değilmi diyor.

2-3 liraya yaptırdığın işten hiç verim bekleme.Liseli ergenler ile yürümez bu yol. Sadık sabit bir kitlen olmalı.