Akbas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yanlış hesap yapıyorsunuz.

Bir işletmeye 100 yorum satıldı 10 liradan ve 1000 lira ödeme alındı.

7 gün telafi verdin diyelim.

7 gün içinde silinme olmazsa tamam problem yok silinirse sıkıntı.

1- Öncelike senın kullanıcına iyi para vermen gerek.Ben 20 alıyorsam 10 lira veriyorum görev başı.Şuan görüyorum ve duyuyorum 2-3 lira veren yerler dahi var. BU şekilde kullanıcıyı çekemez ve onu platformda tutamazsın sadık kullanıcı lazım sana.

2- 1000 lira aldın diyelim kullanıcınada 5 lira veriyorsun senın hesabından gidelim. 7 gün içinde kaç yorum silindi misal 35.

35 yorum telafi etmen gerekiyor. Peki sen ne almıştın 1000 lira. Kaçını kullanıcılarına dağıttın 500 lirasını.Kaçı senın kazancındı 500 lira.

Şimdi 175 liralık bir açığın var. Bunu ya kardan zarar olarak göreceksin yada görev sitelerinde bakiye sistemi vardır, 50-100 lira olmadan bakiye çekilmez. Bakiyesi çoğu kullanıcının tamamlanmadığı için o 175 lira sana yük olarak gelmez.

Çoğu kullanıcıda 50-100 lira bakiye olmadan ya görevi bırakır yada unutur gider. Aslında bir nevi 175 lira ( telafi 35 yorum ) sırtına pek yük vurmuyor.

Ama ben herkesin parasını tek tek aynı anda yorum yaptıklarında ödüyorum.Sadık kullanıcı çok önemli.

Düz mantık yapalım. Sürekli ödeme alan görevi yaptıktan sonra ödemesi yatan kullanıcımı sadıktır yoksa 100 lira çekim yapmak için uğraşan kişi mi ?

Şöyle düşünebilirsin diğer taraftaki adam 100 lira biriktireyim çekeyim hesabı yapacaktır.Ama ucuz fiyat verdiğin için o bakiye dolana kadar bıkacak.Bıkıyor.Bıktılar.Çok gördük bunu yapanları.

Peşin ücret ödemek en güzeli.

Hocam aslında matematik gayet doğru. Benim baz aldığım şu şekildeydi. 7 Günlük telafi her gün %50 düşüş yaşanıyor. Platform ise her gün bu düşüşü telafi edebilecek kadar büyük.
Her 1000 siparişi belki 3 saate tamamlıyor teslim ediyor.

Basit matematik yapalım sizle.

Her yoruma 10 TL aldınız.
Kullanıcının kazancı %50 belirlediniz. Kullanıcı 5 TL kazanacak demektir. Sizde 5 TL net kar elde etmelisiniz.

Telafisiz olacaksa direkt 5 TL vermeniz yeterlidir.
Telafi olacaksa ve her gün %50 düştüğünü varsayalım. Her gün ise bu telafiyi yapacak kadar büyüksünüz.

5 TL / 7 yapmamız gerekir = 0.71 TL çıkar

Bu demek oluyor ki yorum başına 0.71 TL vereceğiz. 7 Günde ise telafi bitince 5 TL belirlediğimiz kazanca ulaşılmış olacak.

Sizde bu işlemden 5 TL Net kazandınız.

Olayın para çekim mevzularına vs girmiyorum. Bunlar zaten bir nevi bedava köle sistemi demektir. Direkt çekilebilir sistem olarak baz aldım.