BetaHouse adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Doğum günün kutlu olsun dostum nice mutlu yaşlara

Hala mı Cake tutuyorsun, sepet yapsaydın keşke azıcık çeşit tutsaydın, bende de sadece AXS - APE - KAVA - GT var stake hesabı, başka bir şey yapmıyorum belki ufak ön satışlar veya dönemsel al-sat işlemleri. Borsada ise kusura bakma, yanılıyorsun. 3 binden isterse 15 bine çıksın, bu devirde bu enflasyon ile çok normal karşılanması gerekir. Sayılara çok takılma, endeks atıyorum 3,000 ise ve %130 enflasyon var ise sadece 1 yılda 6,900 yapması aşırı normal kazandırır, enflasyona paralel getiri kabul edilir ama beklenti enflasyonun üzerinde kazanma üzerinedir. 100 bin TL lik bir hisse senedi eğer 1 ay sonra 103,500 TL olmuyorsa klasik banka mevduat faiz oranının altında kalır, burada 3,500 kar yazmamıştır aslında bankanın 32 günlük vadesi ile paralel getirmiştir kısacası her yükseliş kar demek değil, kardan zarardır. Dolar bazında bakıyorsun iyi güzel, endekse bakmanın en sağlıklı yolu fakat her şey dolar bazında fiyatlanmıyor, yeri geldi 4-5 ay sabit tuttular doları fakat mal ve hizmetler zam yemeye devam etti, her şeyi dolar bazlı hesaplarsan yine yanılırsın.

Atıyorum satışlar azaldığı için kar oranları yükseltilir, maliyetler artar kar yüzdesi arttırılır, bizim memlekette olduğu şekli ile memur maaşları vs. kamu giderleri sürekli TL banknot basarak karşılanmaya çalışılır ve piyasada bol miktarda nereye gideceği bilinmeyen TL bulunur yani bu gibi değişkenler var illa dolar ile paralel gitmesi gerekmiyor. Ayrıca Doların da bir enflasyonu ar, bu yüzden dolar mevduat getirisine, libor'a, dolar enflasyonuna, küresel para arzına, diğer döviz cinsleri üzerindeki değişim ekdeks grafiği dxy'ye bakmak vs. gerekir işin içinden çıkamayız. Çok düz mantık bir hesap yapmam gerekirse atıyorum 100,000 TL değerinde hisse senedi aldım diyelim 25 Aralık günü, tam 1 sene sonra yine kötünün iyisi ENAG enflasyonu %150 açıkladı diyelim yani benim param 250,000 TL olsun ki zarar etmeyeyim, eğer benim param bunun birkaç bin tl üzerinde ise enflasyona yenilmemişimdir, her şey yolunda demektir. Dolar üzerinden bakacaksan Abd enflasyonu 3,7 olması lazım, kısacası 1,000 Dolarlık yatırımın 1,037 Dolar olmalı ki dolar bazlı alım gücünü koruyabilmiş olasın, iki hesap yöntemi de çalışır. Benim gibi temettü sever biri ise bileşik getiri mevzusunu hesaplamak zorundadır o iş daha karışık.

3 binden 8 bine yükselmiş bir endekste misal bizim gibi yüksek enflasyonlu ülkelerde düzeltme aşırı yükselmekten kaynaklanmaz, TL bazlı yükseliş zaten beklenir çünkü TL eriyordur, hissesini aldığımız şirketlerin envanterindeki ürünler, kasasındaki döviz, arka, fabrika vs. her şekilde TL karşısında yükseliyordur yani şirketin değeri TL bazında artıyordur, bu sebeple yükseliş aşırı normaldir. Bu gibi düşüşler ise düzeltme değil, finansal istikrarsızlık ve güvensizlik işaretidir. Fakat bu hafta durum bu değil, bu hafta yabancı yatırımcı tatilde ve Bofa mal almadı haliyle, yerli yatırımcı ise fiyatı aşağı çekmeyi tercih etti, sanırım Gedik yatırım bile yüklü mal satmış. Bofa sahaya döndüğünde ortalık yeşerir, haliyle Bofa alım yaptıkça yerli yatırımcının risk iştahı da artar. Neyse, sen 5 liraya aldığın elma 20 lira olunca nasıl artık şaşırmıyorsan 50 liralık bir hisse 200 lira olunca da anormal karşılama. Elma fiyatı 4 katına çıktıysa o elmayı satan marketin hissesi de 4 katına çıkar, bundan daha normal bir şey yok. Anormal olan şey elma 5 liradan 20 liraya çıktı, o marketin hissesi sadece 50 liradan 100 liraya çıktı, pd/dd çoğu hisse de yerlerde, f/k 1 altında çalışanlar var. Neyse uzatmayayım, bol kazançlar dostum. Bu arada Btc 33k civarına gelsin diye beklersen çok beklersin, ciddi ciddi zamansal olarak çok beklersin yani inmez demiyorum epey zaman geçiyor, o sırada nakit boş yatmıyor, faiz döviz vs. de bekliyordur umarım. Şu sıralar kripto borsaları Tether'e çok sağlam stake getirisi vermeye başladı, boşta bekleme demek istiyorum.

- Hiçbir cümlem YTD değildir, bilginize.
Teşekkür ederim.
Cake'i şimdi almadım. 2022 de 5 dolarda iken almıştım. Halen tutuyorum. 2025 boğada satacağım.
Bunun dışında nakit var biraz. Bununla da yapay zeka coinlerini alacağım.