Disk performansına etki eden bazı unsurlar var ne yazık ki, Örneğin APM Windowslarda varsayılan olarak açık gelir ve diskleriniz tasarruf modunda çalışırlar otomatik olarak. Bu birincisi gecikme yaratır ikincisi yavaşlık. Bu yüzden üstünde işlem yaptığınız diskleri APM 254 ayarlamanız gerekir, yada kapatmanız gerekir APM'i. Kapatsanız bazı diskleriniz otomatikman tasarruf modunda başlar, bu yüzden APM açıkken disklerinizi 254 değerine ayarlamanız gerekir. O zaman disklerinizden performans ve verim alırsınız.
Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bilgi için çok teşekkür ederim hocam.
Açıkçası ubuntuda virüsten korkuyorum. Çoğu uygulamanın desteği olmadığından uygulamayı uyarlayıp yayınlayan kullanıcılardan indirmek gerekebiliyor. Hiç güven vermiyor. Whatsapp ı dahi yüklemedim bu sebeple webten kullanıyorum.
Deepl, whatsapp gibi birkaç uygulamanın eksikliğini hissettim ama bir çözüm buldum şu an rahatça kullanabiliyorum. Diğer dağıtımları da mutlaka deneyeceğim ama sık format atan birisi değilim bilgisayara hiçbir şey yokken 400gb dan 20 gb yer kalınca format atma gereği duydum. Şu an ubuntudan çok memnunum. Belirttiğiniz dağıtımları da mutlaka inceleyeceğim çok sağ olun.