Lise mezunu iseniz sözleşmeli er ve uzman erbaş olarak başvuru yapabilirsiniz alımları takip etmeniz lazım onun dışında hiçbir başvuruyu kabul etmezler. Arkadaş da söylemiş komando olursanız büyük ihtimalle sınır ötesi olur, komando olmasanız bile muharip birliklerde görev yapmanız da sizi sinir ötesine goturebilir ama sizin isteğinize göre olmaz tamamen ihtiyaca göredir genelde. Karacılarda farklı sistem olduğundan emin olamıyorum ama başvurmanız gereken yer kesinlikle kara kuvvetleri komutanlığı olmalı, jandarma, deniz, hava da sınır ötesini zor görürsünüz. Benim zamanimda jandarmada gonulluluk esaslı olarak atamalar açılmıştı ve o şekilde gerekli sartlari sagladigim için meskun mahal operasyonlarına katılmıştım. Kara kuvvetlerinde böyle bir durum var mı bilemiyorum ama imkansız da diyemiyorum.l. Para için yapılacak meslek değildir askerlik kesinlikle para için gitmeyin rezil olursunuz ya da kendinizi kaybedersiniz. Evet sizi soguturlar vatandan milletten ama askerlik bir yaşam bicimidir. Hayatınızın her zerresine işler. O durumda kimin ne yaptığı ne dediği umrunuzda olmaz. Siz kendi içinizde bunu düşünerek karar verin. Şimdiden hayırlı olsun.
Edit yapayım. Para için yapmayın dememin sebebi daha önce ki arkadaşlar öyle varsaymis onlara cevaben söylemiş oluyorum. Sizle alakali bir durum değil. Para için yapmak sorumsuzluktur benim gözümde. Vatan için çarpışmak varken para için giden adama zerre güvenmem.
Bir edit daha; bunu söylerken atıp tutarak söyleyen birisi değilim 10 yıl dağda bayırda ozel harekat ve komando birliklerinde görev yapıp gönüllü olarak meskun mahal operasyonlarina katılmış görmüş yaşamış birisi olarak söylüyorum. Forumda bizzat beni taniyanlar da var onlar da bilir zaten.
Teşekkür ederim hocam. Piyade komando olarak tercih yapacağım. Para için yapmıyorum zaten.