caangoktuurk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kusura bakmayınız lütfen yanlış anlamış olabilirim. Sorunuza yine de kısmen cevap vermiş oldum yine vereyim. Personel temin dönemi olmadan alım genellikle olmaz. Bazen alım dönemi olmadan extra iş istihdamı veya ihtiyaca göre ilan çıkabiliyor. Bunun için basit bir araştırma ile birkaç İnstagram sayfasını takibe alabilirsiniz veya düzenli olarak TSK takip edebilirsiniz ancak bu ilanlarda yurt dışında istihdam edilecektir ibaresi olmaz. Yani nerede nasıl görev alacağınızı ne seçebilir ne de önceden bilebilirsiniz. Yurt dışı görevleri çok uzun süreli olmaz ki yukarıda bir iki sebebini belirttim dolayısıyla geldiğinizde sözleşmeniz devam ediyor olacağı için görevi bırakmanız biraz zor olabilir. Genellikle eğitim/hazırlık haricinde 3 ila 5 yıllık sözleşme usulünce alım yapılıyor. Yönetmelik indirerek sözleşmeniz bitmeden görevi bıraktığınızda ne gibi yaptırımları oluyor yüzeysel görebilirsiniz detayları ancak içeriden birisi söyleyebilir bilginiz olsun. Sevgiler.
Teşekkür ederim

imgvia adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ne mezunusunuz hocam?
Lise

Gokenim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam tek eğitim o olmuyor ki silah kullanmakla bitmiyor öyle operasyonlara çıkmak için birçok eğitim almak lazım psikolojik eğitime dahil olmak üzere. Yapamazsınız demiyorum yapanlardan eksiğiniz yoktur elbette ama ilk etapta hemen sınır ötesine göndermezler diyorum sadece
Alırız hocam. Canımızı alacak değiller ya, sıkarız dişimizi. Branş seçiminde piyade komando olarak girilirse, direkt sınır ötesi yapabiliyormuşuz.