Merhabalar,
Sorularınıza bilgim doğrultusunda cevap vereceğim dolayısıyla hatalı/eksik olursa diğer arkadaşlarım SEVİYE çerçevesinde düzeltebilir: sakınca yoktur.
1) Gönüllü askerlik yoktur. Olağanüstü bir durum belirtilmediği takdirde gönüllü askerlik yapacağım beni alın diyemiyorsunuz. Personel alımlarını takip etmelisiniz: personel teminlerinin tarihleri üç aşağı beş yukarı bellidir. Maaş almayacağım diyemiyorsunuz ve oldu ki girdiniz: sözleşme usulünce çalışıyorsunuz. Sözleşme süresi içerisinde bırakma veya terk etme gibi durumlarda yüklü tazminat cezası vardır. Elbette ben gönüllü yapacağım diyorsanız maaş ödenir siz bir kuruma bağış yaparsınız.
2) Askeriye de böyle bir seçenek sunulmuyor. Size nerede ne yapmanız gerekiyorsa iletirler ve yaparsınız. Sınır ötesi görevlendirmelerde özellikle ekip amirleri/komutanlar etkili.
İşsizliğin çok yüksek olduğu bu günlerde, askeriyeye talep oldukça fazla. Üstelik alımlar yazılı sınav, sözlü sınav ve parkur(spor) gibi genellikle üç ayaklı bir sisteme bağlı. Ağırlıklı olarak sınır ötesinde görev alan personelleri araştırarak onlara yönelik hazırlanabilirsiniz. Ancak bildiğim kadarıyla ekipler belirli süreyle gönderiliyor ve daha sonra ülke içerisinde yeniden görevlendiriliyor. Yurt dışı/sınır ötesi görevlerinde uzun süreli görev alan personelin yıpranması ve görevini kötüye kullanması engellenmek isteniyor. Umuyorum hakkınızda hayırlısı olur sevgiler.