Bence bunda son dönemde artan YouTube kanallarının da etkisi büyük, birçok kişi kaçalım da neresi olursa olsun kafasında. Kanada, Ukraynalılar ve ailelerine (bizdeki deprem sonrası verilen vize gibi) vize veriyor diye eşimle başvurduk ve kabul edildi ama ben şahsen oraya gidip yaşamayı göze alamam, sadece gezmeye giderim, çünkü pahalı ve maaşlar düşük ama maşallah bizim vatandaşlar direkt sorunun kucağına atıyor kendini. Kanada yada ABD farketmez kaçak gidince hiçbir hakkın olmayacak, sana iş verecek adam yeri gelince seni sömürecek, paranı vermeyecek, koruyanın olmayacak. Biraz düşünüp iş yapmak lazım, bu kadar azimle başaracak adam zaten Türkiye'de de başarır, ki Türkiye 10. sınıf bir ülke değil, ekonomik sorunların farkındayım ama oralara gitmek için de çok sağlam paralar harcıyor bu insanlar, yani durumları o kadar da kötü olmamalı. Sorun ülkedeki diğer sorunlar ise onu da anlarım ama ABD ve Kanada olmasa bile yasal olarak gidilecek dolu yer var, ne bileyim ben artık anlamıyorum bu işleri. Bu tür yapılan işler yüzünden yasal olarak yurt dışına giden Türk vatandaşları da çok büyük sorunlar yaşıyorlar.