DartkGandalf adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam ben internetle doğdum, internet benim diyebilirim size...

Bakın. Hayatında hiç mesela ne bileyim domuz bağı duymamış bir ergen ekşide bunu rahatlıkla görebilir.

Reddit gibi platformlar güvenli içeriği ön plana, yani herkesin görebileceği ana sayfaya çıkarır. İçeriğe girersin sonra yorumları okursun zaten.

Burada başka bağlantı falan da değil olay. Direkt sitelerin kendisi.

Ekşide direkt hemen her şey karşına çıkacakken, hiç duymadığın çok kötü bir şeyi öğrenirsin.

Reddit de ise daha önce bu kötü şeyi duymuş olman lazım ki onunla alakalı bir içeripe erişirsin.

4chan dediğiniz site çoktan deepe düşmüş bir site, bu örneği vermeniz de ayrıca bir absurd biz erişebilirlilik ve herkese açıklıktan bahsederken.

O kadar basit düşünüyorsunuz bazen, şok oluyorum. Ekşi ile 4chan'i bir tutmak... Ne diyeyim. Karşılaştırmanız bile absürt.
Agresif yaklaşımınıza karşılık vermek durumundayım artık. Sevgili interneti yalamış yutmuş üye, yaşınız kaçtır bilmiyorum ancak 5-6 yaşımdan beri bilgisayarım var ve en basitinden VPN, DNS gibi ağ konularını kendi kendime öğrendipim 10-12 yaşlarımda falandım diye hatırlıyorum. Kaldı ki benim yaşım 30 ve o zamanlar interneti sizin gibi yalayıp yutan insanlar yoktu kısmen daha zor ve erişilebilir bilgi daha azdı Türkçe bazında en azından. Ancak şuanda mobilde bile kullandığım tarıcının ayarlar kısmına girip VPN'i açmam 3 saniye sürüyor. Durum böyleyken şuanda bizim bursa erişilebilirlik falan tartışmamız absürd asıl. Emin ol 10 yaşındaki çocuk VPN'i biliyordur hatta biraz ilgiliysa Tor ağından bile haberdardır.