Hocam ben internetle doğdum, internet benim diyebilirim size...
Bakın. Hayatında hiç mesela ne bileyim domuz bağı duymamış bir ergen ekşide bunu rahatlıkla görebilir.
Reddit gibi platformlar güvenli içeriği ön plana, yani herkesin görebileceği ana sayfaya çıkarır. İçeriğe girersin sonra yorumları okursun zaten.
Burada başka bağlantı falan da değil olay. Direkt sitelerin kendisi.
Ekşide direkt hemen her şey karşına çıkacakken, hiç duymadığın çok kötü bir şeyi öğrenirsin.
Reddit de ise daha önce bu kötü şeyi duymuş olman lazım ki onunla alakalı bir içeripe erişirsin.
4chan dediğiniz site çoktan deepe düşmüş bir site, bu örneği vermeniz de ayrıca bir absurd biz erişebilirlilik ve herkese açıklıktan bahsederken.
O kadar basit düşünüyorsunuz bazen, şok oluyorum. Ekşi ile 4chan'i bir tutmak... Ne diyeyim. Karşılaştırmanız bile absürt.
Yukarıda da açıkladım sebeplerini hocam, okumanızı rica ediyorum. Ekşi'nin diğerlerinden farklı herkesle etkileşime girebilirsini hiçbir ek bir şey yapmadan. Araştırma yapmadan rastgele mesela uyuşturucu nasıl yapılır bilgisi edinebilirsiniz, yukarıda bir arkadaş bu örneği vermiş de oradan devam edeyim. Ama mesela Reddit çok daha kapsamlı, özgür bir yer, internetin kendisi böyle zaten, ve böyle olmalı. Ama isteyen kişi araştıran kişi ilgili içerikler ile karşılaşmalı. 10 yaşındaki bir çocuğun karşısına durduk yere bir teröristin mesajı çıkmamalı.
Bunu anlayamadı bana "sığ", "sansürcü" diyen arkadaşlar. Linç kültürünü seviyoruz ne diyeyim.
Dem vurduğum nokta "parayla içerik girme, istediğini eleştirme, troller, hatta devlete küfür edilmesi bile değil" ki bence iğrenç şeyler ama sırf bu yüzden değil, her şeyi kolayca anasayfads görebilmeniz. Zaten her yerde var bu pislikler hangi birini kapatacaksınız ki.
1- Hayatında hiç domuz bağı duymamış bir ergen youtube'de, google'da, reddit'de, r10'da donanımhaberde, frmtr'de, ve hatta en yakın arkadaşında bunu rahatlıkla duyabilir.
2- Reddit gibi platformlar herkesin görebileceği nfsw içerikleri de anasayfaya çıkardığı oluyor ve senden onay istiyor. Herhangi bir ergen, tek bir tuş ile içeriği görüntüleyebilir.
3- Sadece ekşide değil, hemen hemen bütün platformlarda hiç duymadığın kötü bir şey öğrenebilirsin. Ve, kötü bir şey öğrenmek neye göre kime göre kötü ki?
4- Reddit de bu zamana kadar hiçbir alakam olmayan ve türk halkının kötü olarak nitelendireceği binlerce içerik ile karşılaştım, bu bir savunma değil.
5- Kapat abi komple interneti, her gün milyonlarca ergen "RAHATLIKLA" her şeye ulaşabilir.
Dostum, yıpratma kendini, savunması çok zor argümanları savunmak zorunda kalıyorsun, sil konuyu git.