FrknYLMZ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aynı durum diğer bir çok web sitesi içinde geçerli hocam. Hani bahsettiğiniz şeyler çok kısıtlama getiren şeyler değil. Sadece bir kaç tıklama ile konudan konuya geçebilirsiniz. Yani şimdi diyelim ki eksisözlüğe bir çocuk girdi ve bilgi edinebileceği bir bağlantıya alakasız bir yorum yazışmış ve bağlantı verilmiş. Ordan oraya geçip sonrasında da başka alakasız bir bağlantıya geçebilir burda da kötü içeriklerle karşılaşabilir değil mi? Siz tam olarak Reddit'i veya interneti ne sanıyorsunuz? Reddit'te mesela bu durum NSFW filtresi ile engelleniyor ama çocuk yaşını büyük gösterip bir üyelik açamıyor mu? O içeriklere girecek olan kişiyi engelleyemezsiniz. Ben bunu diyorum. Ayrıca yabancılarda böyle bir şey göremezsiniz dediğiniz için sizin "EksiSozluk" vb. formatlardan haberiniz olmadığını düşünüyorum. Misalen "4chan" hiç duydunuz mu?
Hocam ben internetle doğdum, internet benim diyebilirim size...

Bakın. Hayatında hiç mesela ne bileyim domuz bağı duymamış bir ergen ekşide bunu rahatlıkla görebilir.

Reddit gibi platformlar güvenli içeriği ön plana, yani herkesin görebileceği ana sayfaya çıkarır. İçeriğe girersin sonra yorumları okursun zaten.

Burada başka bağlantı falan da değil olay. Direkt sitelerin kendisi.

Ekşide direkt hemen her şey karşına çıkacakken, hiç duymadığın çok kötü bir şeyi öğrenirsin.

Reddit de ise daha önce bu kötü şeyi duymuş olman lazım ki onunla alakalı bir içeripe erişirsin.

4chan dediğiniz site çoktan deepe düşmüş bir site, bu örneği vermeniz de ayrıca bir absurd biz erişebilirlilik ve herkese açıklıktan bahsederken.

O kadar basit düşünüyorsunuz bazen, şok oluyorum. Ekşi ile 4chan'i bir tutmak... Ne diyeyim. Karşılaştırmanız bile absürt.