Yukarıda da açıkladım sebeplerini hocam, okumanızı rica ediyorum. Ekşi'nin diğerlerinden farklı herkesle etkileşime girebilirsini hiçbir ek bir şey yapmadan. Araştırma yapmadan rastgele mesela uyuşturucu nasıl yapılır bilgisi edinebilirsiniz, yukarıda bir arkadaş bu örneği vermiş de oradan devam edeyim. Ama mesela Reddit çok daha kapsamlı, özgür bir yer, internetin kendisi böyle zaten, ve böyle olmalı. Ama isteyen kişi araştıran kişi ilgili içerikler ile karşılaşmalı. 10 yaşındaki bir çocuğun karşısına durduk yere bir teröristin mesajı çıkmamalı.
Bunu anlayamadı bana "sığ", "sansürcü" diyen arkadaşlar. Linç kültürünü seviyoruz ne diyeyim.
Dem vurduğum nokta "parayla içerik girme, istediğini eleştirme, troller, hatta devlete küfür edilmesi bile değil" ki bence iğrenç şeyler ama sırf bu yüzden değil, her şeyi kolayca anasayfads görebilmeniz. Zaten her yerde var bu pislikler hangi birini kapatacaksınız ki.
Aynı durum diğer bir çok web sitesi içinde geçerli hocam. Hani bahsettiğiniz şeyler çok kısıtlama getiren şeyler değil. Sadece bir kaç tıklama ile konudan konuya geçebilirsiniz. Yani şimdi diyelim ki eksisözlüğe bir çocuk girdi ve bilgi edinebileceği bir bağlantıya alakasız bir yorum yazışmış ve bağlantı verilmiş. Ordan oraya geçip sonrasında da başka alakasız bir bağlantıya geçebilir burda da kötü içeriklerle karşılaşabilir değil mi? Siz tam olarak Reddit'i veya interneti ne sanıyorsunuz? Reddit'te mesela bu durum NSFW filtresi ile engelleniyor ama çocuk yaşını büyük gösterip bir üyelik açamıyor mu? O içeriklere girecek olan kişiyi engelleyemezsiniz. Ben bunu diyorum. Ayrıca yabancılarda böyle bir şey göremezsiniz dediğiniz için sizin "EksiSozluk" vb. formatlardan haberiniz olmadığını düşünüyorum. Misalen "4chan" hiç duydunuz mu?