DartkGandalf adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Olay tam olarak ekşi sözlük platformuna girip gündem için bulunan bir kişinin direkt olarak bunlara maruz kalması hocam. Adam normal giriyor, gündeme bakıyor. Özel hiçbir şey araştırmadan, kimsenin yorumunu araştırmadan falan şak diye zaten tüm başlıklar tüm yorumlar karşısına çıkıyor. Bir yazdığını çoğunlukla herkes görebiliyor.

Ama R10, Reddit öyle değil işte, bir üyelik faktörü var, öyle her konuya da giremiyorsun, iki her şey karşında değil, o konuya gireceksin, şuraya bakacaksın falan.

Bir de kuralları da belli bir yer, burada da olabildiğince özgürüz mesela.

Ekşi'nin ama ne olduğu belli değil, her şey şak diye karşında.

Reddit de öyle değil mesela, özel olarak girip bir konuyla ilgili araştırma yapman gerek ki bulasın.

Olay yani istemeyen insanın karşısına istemediği bir bilgi gelmiyor, zihnini kirletmiyor.

Ekşi de ise istemediğin şekilde herkesin yorumu karşına geliyor. Şimdi basit bir şekilde bana "okuma" yazacaklardır arkadaşlar. Onlar yazmadan devam edeyim, olay "ben" değilim.

Reddit'i niye savunuyorum adam ilgi alanlarına göre giriyor, ana sayfaya, popülere düşen konular belli, subredditler ve her birinin ayrı yönetimi var.

Uyuşturucu örneği vermiş garibim benim. Uyuşturucu nasıl yapılır araştırırsan zaten internetten bulursun. Olay da tam olarak bu. Reddit'te de bir araştırma yapman gerekiyor.

Ekşi'deki gibi gündeme bir bakıp komple her şeyi öğrenmiyor, her şeyi görmüyorsun.

Ama hemen "hüloooğğ yasaklamak ile bir yere varılmaz hüloğğğğ" hiçbir farkınız yok beni iğrenç bir şekilde koymaya çalıştığınız tarafla. Biraz düşünün...

Hocam talimatla kapatılan bir platformdan bahsediyoruz. Ekşi yönetimi her şeyi açıkladı açık ve net bir şekilde. Ama yine de kapalı.
Bahsettiğiniz şeyler ilk 6 madde de ekşinin kapanmasını gerektiren bişey yok. Oradaki sorun kişinin karakteri yapısı ile alakalı. Ne yazmak istiyorsa onu yazıyor. Sonucuna da katlanıyor aslında. Ama niye bu kadar olumsuz bakıyorsunuz onu anlamıyorum.