Yasaklarla hiçbir şey çözülmez. Google da hiç hoş olmayan sitelere yönlendirme veriyor onu da kapatsın devlet o zaman. Çok sığ bir bakış açısı. İçeriği yazan kişi sorumludur yazdığından, komple platformu kapatmak orta çağ zihniyeti. Bomboş konu, bomboş yorum. Ben de senin yorumundan rahatsız oldum, beni kin ve düşmanlığa sevk ettin, r10.net kapatılsın o halde? Hadi abi ya.
Ekşisözlük miadını doldurmuş, asla önlem alınamayacak bir platform. Zaten avrupa ya da amerikada olsa saniyesinde kapatılacak bir yer ama en özgürlükçü sen ol abim tamam.
Reddit gibi bir platform var. Burada subredditler var mesela, ya o subreddit komple kapatılır ya da modlar, adminler kolayca subredditlerine kurallar, banlamalar falan getirir.
Ekşi sözlüğün yıllar önce kapanması gerekirdir, köhne böyle saçma olaylara çok açık, mahal veren bir platform.
R10 da bir forum ve yine üyeler üzerinden kısıtlama, veya daha geniş kapsamlı kurallar falan getirilebilir.
Saçma bir sözlük mentalitesinin 2023'e kadar gelebilmesi mucize.
Özgürlükçülül oynamıyoruz burada. En özgürlükçü benim, sen sığsın bak nasıl lafı koydum değil muhabbet. Twitter, Facebook, Instagram hiçbir şeye lafım yok ama ekşi sözlük çoktan kapatılması ve daha kontrollü bir mecraanın yerini alması gereken bir platform.