Merhabalar, iyi forumlar. Web Developer arkadaşlara bir sorum var.

Öncelikle ben Full Stack Developer olarak çalışıyorum. Bir müşterim için Laravel ile e-ticaret sitesi hazırladım. Ödeme altyapısı olarak da İyzico kullanacağım. Entegrasyonunu tamamladım. Site henüz aktif değil. Şirket açılışı yapıldıktan sonra aktif edeceğiz.

Müşterim şunu istiyor. Üyeler de kendi ürünlerini ekleyebilsin. Ekledikleri ilk ürün ücretsiz olacak, diğer eklemeler için abonelik mantığı olacak. Yani 1 aylık abonelik alacaklar ve 1 ay boyunca ürün ekleyebilecekler. Sonrası için gene abonelik almaları gerekecek.

Kullanıcının 1 ürün eklenmesinden sonra abonelik kontrolü vs. yapmak zaten kolay. Şimdi benim fikire şurada ihtiyacım var. Aklımda 2 yöntem var. Daha önce hiç abonelik üzerine çalışmadığım için net bir fikir üretemiyorum. Aklımda 2 yöntem var senaryosunu kurduğum.

1-) Normal bir ürün gibi abonelik paketlerini siteye ekleyeceğim ve ödemeyi İyzico ile alacağım. Sonra admin panelinden ödeme yapan kullanıcının aboneliğini manuel olarak başlatacağım. Veritabanından tarih sorgusu yapıp günü geldiyse o kullanıcıya ürün ekletmeyeceğim.

2-) Iyzico'nun abonelik sistemi var. Aylık belirli bir ücret karşılığında günlük, haftalık, aylık ve yıllık abonelik yapıyorlarmış.

Ama nasıl işliyor henüz öğrenmedim. Şimdi benim için hangi yolu izlemek mantıklı olur? 1. Dediğim gibi yaparsam İyzico buna izin verir mi?

Siz daha önce abonelik mantığında bir şey yaptınız mı? Benim bu kurduğum senaryo doğru mu? Ya da bana hayır şunu yapsan daha doğru diyeceğiniz bir şey var mı? Şimdiden teşekkür ederim.