Öncelikle yanildiginiz bir nokta var. Her toptancı dan ayrı sevkiyat ayrı masraf demek değil kaldı ki öyle yapılmıyor zaten. Örneğin 1 konteyner mal gelecek. Her üretici/satıcıdan istedikleri miktarda bu konteynera doldurup Türkiye'ye çekiyorlar. Tek beyannamede hepsini gosteriyorlar.
O zaman limanda konteyner kiralaması mı yapmış oluyoruz? Bu konteyner dolduğunda sevkiyat planlaması yapıyoruz. Bütün üretici firmaların gerekli menşe şahadetnamesi ile Türkiye'ye geliyor. Bütün ürün faturaları için tek beyanname açılıyor. Benim aslında kafama takılan bu sevkiyatı bütün ürünleri tek konteyner da bekletmeli toplayabiliyor muyuz? Yoksa limanda konteynera yüklendiği anda bunun çıkışını vermek zorunda mıyız. A firması ürünleri bugün hazır eder, B firması 5 gün sonra, C firması 10 gün sonra.. Ya bunları eşit zamanlarda aldırma yapacağız ya da kirala doldur beklet olayı varsa o şekilde yol alacağız.
Bazıları para diye bir şeyden söz ediyor diyorlar ki paranız olunca rahatça ticaret yapıyormuşsunuz.
Mesela Para verip Dünyanın herhangi bir yerinden ürün getirip satabiliyor susunuz veya onlarca farklı toptancı ile sorunsuz çalışabiliyormuşsunuz. Hatta birde ERP diye bir şey varmış tüm sitemi yönetmenizi sağlıyormuş.
Elbette ben inanmadım bunlar Şehir efsanesi.
Not:
Siz başlattınız
Hiçbir şey anlamadım ama para ticarette her kapıyı açar demek istediniz sanırım.

O da bizde olmayınca işte her masrafı kısma yoluna bakıyoruz, hatalı düşüncemiz varsa düzeltmeye çalışıyoruz.