O iş öyle olmaz.

Önce bir gastroenteroloji uzmanından randevu alacaksınız özel hastanelerde muayene ücreti hastaneye göre değişmekle birlikte sigortanız varsa 400-1000 tl arası. gastroenteroloji uzmanı şikayetlerinizi dinler muayene eder ultrason ile kontrolleri sağlar. Safra taşı v.s. yoksa sonraki adım endoskopidir, endoskopi ücretleri yine hastaneye göre değişmekle birlikte 2500 tl ile 5000 tl arasıdır. Endoskopi sonrasında teşhis konulur ona göre tedavi başlar.

Kamu hastanelerinde tüm bu işlemleri ücretsiz yaptırırsınız fakat biraz beklemeniz gerekir, endoskopi randevusu şanslıysanız 10 gün sonraya şanslı değilseniz 2-3 aya kadar veriliyor.

Bende de sırta kadar vuran mide ağrısı vardı özel bir hastaneye gittim muayene, anestezili endoskopi için 3500 civarı bir şey ödemiştim, mide kapağında hafif gevşeme ve reflü başlangıcı teşhisi konmuştu. Maalesef ilaçlarla tam bir tedavisi yok bu reflü belasının, mide koruyucularla baskılayabiliyorsunuz ilaçları bırakırsanız tekrar başlıyor, çözüm ise yediklerinize içtiklerinize dikkat etmek.

Geçmiş olsun.