Hocam benim de mesela anlayamadığım bir şey vardı, belki cevabı sizinkini de çözer. Mesajın sonuna bırakıyorum linkini.
Mesela 100 dolar ile 20x bir long pozisyon açın. Normalde 100/20 = 5 diye düşünürsünüz. Yani dersin ki girdiğim noktadan yüzde 5 aşağı iner ise liq olurum. (İzole)
Fakat TradingView'de girdiğiniz nokta ile Liq olacağınız fiyatı ölçün. Yüzde iki buçuk ile üç buçuk arasında bir rakam göreceksiniz.
Benzeri durum 10x açınca Liq fiyatını %10 girdiğiniz yerden uzak sanırsınız. Ama bir bakarsınız ki %7 ile %8 arasındadır. Coin bazında da değişir bu arada bu oran.
Aşağıdaki linke bakınca daha da kafam karıştı ve dedimki düz mantık gideyim ben en iyisi. 20x açarsan yüzde 2.5 ters yöne giderse Liq. 10x açarsan yüzde 8 liq. 5x açarsan yüzde 16-17 liq.
https://www.binance.com/tr/support/f...8b7d63ee0125ed
evet hocam aynı bu şekilde anlam veremediğim şeyler yaşıyorum. Sanırım biraz daha araştırmak ve ustalaşmak gerekiyor. Aynı sizin gibi yukarıda yaşadığım duruma açıklık getirecek birileri muhakkak vardır. Ben işin içinden çıkamadım umarım siz çıkarsınız 😀