ırk değil millet diyelim hocam, ikisi farklı kavramlardır ve artık amazonlarda yaşayan kabileler dışında saf ırk diye birşey kalmadı.

Türk ırkı dersek mesela işin içinden çıkılmaz, zira ortaasyadan buralara gelene kadar pek çok milletle içli dışlı olduk, kız aldık kız verdik, keza osmanlı zamanında da öyle, bir sürü balkanlısı rumu geldi, bizimkiler göç etti geri döndü falan filan... balkanlarda çok değişik aileler ile karşılaşıyorum yarısı türk yarısı balkan vs., keza aynısı bizde de var, bir tarafı türk bir tarafı bilmem ne göçmeni.

o nedenle ırk tabirini doğru bulmuyorum, Türk milleti derseniz daha doğru olur.

Zaten ırkçılık - milliyetçilik kelimeleri de çok başka anlamlar taşıyor, ırk ve millet de öyledir. ırk kelimesi biraz kafatası muhabbetine gidiyor, o muhabbete girersek pek çok kişinin Türklüğü sorgulanır =)

en basitinden, orta asya türkleri kıllı değildir, hala orta asyada yaşayan soydaşlarımıza gidin bakın, bir gram tüy yok erkekli kadınlı pamuk gibi tenleri. bizim topluma bakın, kıldan geçilmiyor mesela, o kıllar 1000 senede coğrafyadan çıkmadı bence =) çok derin teknik bilgim yok ama, biraz espri ile fikrimi örneklemek istedim