uzun uzadıya cevaplardım da "bir insan kendini ulu orta niye gambazlar vergi kaçırıyorum diye gerçekten aklim almiyor " şu cümle pek hoş degil biraz mantıklı düşünün lütfen. şuan da ortada vergi kaçırma durumu yok kriptodan elde edilen bir kazanç var sadece iş detaylarına girersem forumda ki herkes yaptıgım işe çöker ve işsiz kalırım

sadece konuyu açma sebebim 2024 de kriptodan elde edilen kazancların vergilendirilecegini duymam ve vergi ödemek için şirket vs. gerekip gerekmediğini veya vergi ödemeden nakite çevirmenin yasal olarak mümkün olup olmadığını sordum. vergi ödemeyi planlıyorum. konuyu uzatarak sizinle tartışırdım da boş yere zaman kaybetmek istemiyorum
hocam konunda kriptodan para kazaniyorum dememissin. yani kripto al sat ile kazanmamissin sen parayi, dijital bir ürün satiyor ve ödemeyi kripto ile alıyorsun. bu kriptodan kazanmak degildir sen bir hizmet ya da urun satiyorsan karsiliginda kripto degil odemeyi istersen mars metali ile al farketmez fatura kesmek zorundasin. kripto yatırımından olan gelire vergi var mi yok mu bilmiyorum, ama sen yurtdisina dijital de olsa bir urun sattiysan bunun vergisini vermeliydin.
o zaman bu kdr insan saf degil herkes kripto ile alir odemeyi fatura kesmez. paribudan vs gelen paralar yuzunden maliyeye yakalanan kac tane insan var, o zaman maliye bakar kripto ile mi kazandin bir ticaret karşılığı mi diye.
neyse benle tartismayin sorun degil sen bu yazismayi muhasebecine göster kim hakli kim haksiz o izah eder hocam
yani bu mesajinda dediğin gibiyse konudaki dediklerin yanlis o zaman şunlar yani:
Alıntı
şimdi ben kripto alım satımı yapmıyorum ama yurtdisindan çalıştıgım kişilerden kripto ile ödeme alıyorum rakam olarak aylık ortalama 2-5k$ civar oluyor çok nadiren 8k $ bile olabiliyor. tabi yaptıgımız işin maliyetleri de var bu gelen tüm para kar degil. sorum şu satışını yaptığım dijital ürünler için fatura kesmiyorum zaten müşterilerde istemiyor