SEOmuhendisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
forumda maliyeci varsa sana simdiden gecmis olsun dostum

bir insan kendini ulu orta niye gambazlar vergi kaçırıyorum diye gerçekten aklim almiyor abi burasi aile meclisin degil mahalla kiraathanen degil herkese acik forum yapmayin ya bu kadar saf olmayin

1) musteri fatura istesin istemesin siz faturalandirmak ve vergisini odemek zorundasiniz.

2) birseyi resmi olarak gider gostermek icind e ayni sekilde faturali almalisiniz. faturasiz giderlerinize ama benim de maliyetim var diyemezsiniz.

bilginize
uzun uzadıya cevaplardım da "bir insan kendini ulu orta niye gambazlar vergi kaçırıyorum diye gerçekten aklim almiyor " şu cümle pek hoş degil biraz mantıklı düşünün lütfen. şuan da ortada vergi kaçırma durumu yok kriptodan elde edilen bir kazanç var sadece iş detaylarına girersem forumda ki herkes yaptıgım işe çöker ve işsiz kalırım
sadece konuyu açma sebebim 2024 de kriptodan elde edilen kazancların vergilendirilecegini duymam ve vergi ödemek için şirket vs. gerekip gerekmediğini veya vergi ödemeden nakite çevirmenin yasal olarak mümkün olup olmadığını sordum. vergi ödemeyi planlıyorum. konuyu uzatarak sizinle tartışırdım da boş yere zaman kaybetmek istemiyorum