Herkese Selamlar. Oturduğum daire kendimin ve 1. Katta. Apartman 35-40 yıllık ve sıkıntısı bitmiyor. Geçen sene kazan delindiği ve parçası olmadığı için yeni kazan takılması kararı alındı merkezi sistem ısıtma ve kazan değişti. Benim dairem apartmandaki en küçük metrekareye sahip dairelerden olduğu için en az parayı ben verdim. Metrekaresi büyük daireler daha fazla kazan değişim parası verdi. Şimdiki sorun apartmanın asansörü. Sürekli arıza çıkartıyor en sonunda kırmızı etiketi yemiş 2 ay süre vermişler, onarım içinde asansörcü 34 bin tl para istemiş. Sorum şu: ben 1. Katta oturuyorum ve neredeyse asansörü hiç kullanmıyorum zaten 10 15 merdiven çıkınca evime varıyorum, ayda bir aidat ve yakıtı vermek için yönetici dairesine çıkmak için kullanıyorum. Apartman 7 katlı, kazan değişiminde kimin dairesi daha büyükse o daha fazla para verdiği gibi en üst katta oturanlarda en alt katta oturanlara göre daha fazla para vermesi gerekir mi yoksa herkese eşit mi bölünmeli. Giriş katta oturanlar asansörü hiç kullanmıyor asansör parasını ona göre ödemesi gerekmez mi ? Bilgisi olanlar cevaplayabilir mi. Teşekkürler.