Bütün mesaj yasan arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Bazı arkadaşlar Full Stack Developer Maaşı
22.500 TL gibi düşünmüş 6 ay sonunda
1.535.000,00 TL Toplamda proje bedeli vardır
Konumuzda
22.500 TL maaş ile Full Stack Developer çalışma arkadaşı ihtiyacımız vardır diye bir ibare yok. ( Bu şekilde düşünen arkadaşların neden böyle düşündüğünü iyi analiz etmek lazım)
Bu rakamı 6 ya böldüğümüzde yükleniciye aylık net
255.833,00 TL tekabül ediyor.
Projenin ilerleyişine göre zaten iyileştirmeler yapılacağından bahsetmiştik.
Şirketimizde
Deneyimli Full Stack Developer maaşları asgari ücrete göre hesaplanır 10 asgari ücret bedelidir.
Sözleşme maddesinden bir ek konuya ekledim
Sözleşme her iki tarafında korunmasına mutabık hazırlanmıştır prim bedelinin %30'luk kısmı yükleniciye peşin ödenecektir.
Konuyu iyi okuyup iletişim kuran şu anda çok fazla sayıda uzaman arkadaşımız var çok güzel referanslar sunuyorlar teşekkür ediyorum hepsine. Çok fazla mesaj geliyor hepsini cevaplayacağız
22.500 TL'yi düşünen arkadaşların da projeyi bitiremeyeceğini düşündükleri için bu rakama takılı kaldıklarını düşünüyorum.
Biz de her ben bu işi yaparım diyene havadan 22.500 TL vermenin derdinde değiliz bu konudaki amaç zaten her iki tarafında şeffaf olması ve bir birinin zamanını çalmaması adına hazırlanmıştır.
Pratik ayrıntı
Bir projede anlaşırsınız %30 kapora alırsınız. işe devam edersiniz.
Şirketimiz size burada 2x asgari ücret aylık maaş desteği veriyor 22.500 TL
İkinci bir maaş desteği de veriyor fakat bunu takım liderinin belirlemesini istedik.
İlanı okudukça şaşırdığım yetmedi, ilan içeriğini öven arkadaşları gördükçe daha da şaşırıyorum.
Full-Stack
Takım Lideri pozisyonuna uygun, nitelikli arkadaşın EN AZ 5 YIL tecrübeli olması gerektiği konusunda hemfikirsek kısa bir hesap yapalım;
22.500,00 * İLK 6 AY = 112.500 TL
110.000,00 * SON 6 AY= 660.000 TL
2024 yılı aylık ortalama kazanç ~64.000 civarına gelir. Sevgili arkadaşlar, piyasadan haberiniz var mı? LinkedIn'den gözünüze kestirdiğiniz IoT üzerine yazılım geliştirebilecek seviyede 5-6 senior arkadaşa mesaj atın bakalım bu maaşlara cevap alabilecek misiniz? 15 gün sonra kamuda dümdüz mühendis maaşı 45k'ları geçiyor zaten. Özel sektörde bu fiyatlara çalışacak Nitelikli Yazılımcı kalmadı. Hadi bu kazançlara çalışacak adam buldunuz diyelim, 3 yıl ücretsiz bakım garantisi (?), 2 yıl yeni istekleri karşılama garantisi?
Kendisine güvenen cezai maddeleri dert etmez diyorsunuz da bu insanlar size neden güvenip risk alacak ki? Maaş 1 gün geç yatarsa da 50 bin fazla mı yatacak mesela?
Her işin bir taliplisi olur elbet, anlaşan taraflara hayırlı olsun.
Mustafa bey sizin mesajınız çok fazla beğeni almış cevap vermek isterim.
Öncelikle sizin bu verdiğiniz oranlar kısmen doğru
22.500,00 * İLK 6 AY = 112.500 TL
Kısmen doğru (İyileştirme yapılacağından bahsetmiştik
)
110.000,00 * SON 6 AY= 660.000 TL
KısmenDoğru (Yapılacak zam ve primler buna dahil değil
)
2024 yılı aylık ortalama kazanç ~64.000 civarına gelir.
Yanlış
Neden yanlış onun açıklamasını da yapayım. Takım lideri 6 ay sonunda projeyi tamamlamış oluyor 2024 yılının son 6 ayında aylık 110.000x6 660.000 + 1.535.000 toplam proje bedeli ödemesi alıyor 6 aylık kazancı hesapladıysanız ekip projeyi tamamlamış ve bizimle çalışma arkadaşı olmuş oluyor. 660.00
+ 1.535.000
= 2.195.000
÷ 12
Sonuç: 182.916 2024 yılı aylık ortalama kazanç
182.916TL rakamına ulaşıyor buda kendisine kalan net kazanç değildir. Ekibindeki Mobil developer maaşını kendisinin belirlemesi gerektiğini konumuzda söylemiştik.