insanlar mağarada yaşayacak şekilde değil,her ortamda hayatta kalabilecek beyinlere sahip olarak yaratılmışlardır.
Fikir noktalama aşamasında dir dır eki verilen herhangi bir cümlede hiç mantık bulamadım bugüne kadar. Bu bir kesin yargı değil. Buna ek, insanlar mağarada yaşayabilecek şekilde de yaratılmadı her yerde yaşayabilecek beyinlere sahip bireyler şeklinde de yaratılmadı. Bir akıl bahşedildi ve bu akıl onları yaşayabilecekleri yerlerde kalmaları konusunda yönetmekle mükellef.
Savunduğunuz öbür garip "hayvanlar dışarıda yaşayabilecek şekilde yaratılmışlardır" düşüncesine de;
Hayvanlar dışarıda yaşayabilecek şekilde yaratıldı ama bu insanoğlu hayvanları da toplum adaptasyonuna sokmadan önceydi. Çocukken çizgi filmlerde dahi gördüğümüz köpek kedi fare kovalamacalarının kaçını görüyoruz artık? Isınmadan daha önce bu dahi artık hayvanların ilgisini çekmiyor. Isınma konusuna geleceksek; hayvanlar ısınma konusunda insanlara göre daha avantajlılar. Ama bu, onların geçmiş yüzyıllardaki binlerce yıllık hava alışkanlıklarına göre. Bulunduğumuz zamanda havaların ne kadar sert geçtiğini çocukluğunuza oranlar mısınız bi? 23 yaşındayım. Çocukken ne bunun gibi soğuklar ne de bunun gibi sıcaklar gördüm ben. İnsan olarak hayvanlara karşı da sorumluluklarımız var bizlerin. Müslüman bireylerin, "Allah'ın sessiz ve dilsiz kulları" ldukları için onlara sorumlulukları var. Ateist bireylerin ise, insan olmak düşünebilen maymunlar olmanın gereksinimi olarak doğaya saygı duyma gereksinimleri var.
Ayrıca, daha büyük çerçevede eğer biraz komplo teorisyenliği yaparsak hayvanlar insanlığın direnç noktasıdır.
Çünkü, bugüne kadar insan ırkının istek ve ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmak amaçlı topluluk dahilinde bulundurulan hayvanlar ihtiyaç kalmadığı senaryoda insanların sayısının artması ve her yere yayılması yüzünden eğer defedilecek ise ve önemsenmeyecek ise 10 yıl sonrasında kendisini geliştiremeyen insanların toplumdan uzaklaştırılmayacağının garantisi ne? Bugün am*rikanın bir çok eyaletinde sokaktaki bankları evsizlerin yatmaması için şekilli yapıyorlar. Bu, yarın engelliler ve yaşlılar için yapılacak belki de? Zaten duyarsız ve umursamaz nesiller yetiştiriyor batı medeniyeti.
Bu canlılar aynı zamanda insan ırkının duyarlılık düzeyini canlı tutabilmesi için gerekli. Çocuklara o masum gözlerle bakıp da kendini sevdirerek insan olmayı hatırlatan canlılar bunlar.
Onları beslemeyi sorumluluk haline getirmeleri çocukların sorumluluk bilincini geliştirebilecek en güzel şeylerden birisi.
Onları ilgi anlamında kendisine sorumluluk haline getiren çocuklar ilerleyen yaşlarda büyüdüklerinde kendi ailelerine karşı da vefa sevgi dolu bireylere dönüşürler.
Onları güven anlamında kendine yakın hissedebilen çocuklar onlardan bir yanlış karşılık almayacakları için insanlara karşı korkak yaklaşmamayı da öğrenirler.
Onlara yaklaşabilen çocuklar, doğayla korkusuzca savaşabilmeyi de birlik labilmeyi de öğrenirler.
Onlar, insanlığın ying yangı gibi bişey.
Duygusal ve fazla anlam yükleme değil bu yazdıklarım.
Daha büyük çerçeveden bakabilmek sadece.
Bu bahsettiklerim, toplumdaki insanların çoğu için geçerli. Sizin, veya söylediklerime karşı çıkacak insanların o küçük gruba dahil lması benim söylediklerimin anlam taşımadığı anlamına gelmiyor.
Elbette, bu hayvanlardan önce sokakta yaşayan insanları çözmeliyiz
Elbette, bu hayvanlardan önce savaşlarda can verenleri çözmeliyiz.
Ama, fırsat bulunuyorken bunu çözmeden öbürlerine odaklanmaya çalışmak, "bugünün sorunsuzluğunu yarının can sıkıcı konusu" yapar.