Sizi çıkarmak isteyen ev sahibi her türlü çıkarır. Sözleşmeniz 1 yıllıksa o 1 yıl dolduktan sonra bir yakınım oturacak der akrabasını yerleştirir. Akrabası 1 2 ay kalır sonra çıkar adam da başkasına kiralar.
Bunların haricinde başkasının evinde zorla kalmak da ne kadar doğru bilmiyorum. Her şeye yüzde 100 zam ama kiraya yüzde 25 sınır. Şöyle düşünün herşey fiyatın 2 katından fazla çıkıyor ama işvereniniz ben senin maaşını en fazla 100 liradan 125 lira yaparım diyor. Tepkiniz ne olurdu?
İyi forumlar.
arkadaş sanırım ev sahibi. Biz de bir dükkanımız var kirada istanbulda 2500 ₺. Kafamıza göre 20 bin ver demiyoruz.
ev sahibim ise yüzde 300 zam istiyor. Tefe tüfe göre vereceğim yüzde 25 az kalıyor. Ama sizi kimse böyle pat diye rahat çıkartamaz.
sözleşme otomatik yenilenir. 5 sene sonra etraftaki kira bedelleri emsal kira davası açabilir. Kalacak başka yeriniz yoksa eviniz yoksa üstünüze ev filan gözükmüyorsa işi daha zor.
ev bir ticarethane kapısına dönüşmemeli. Ticaret yapmak isteyenler mal alıp satsınlar. Ev ilk yaşam koşulu barınma ihtiyacı. durumu olan yüzde 500 zam Da yapar zaten. Çakallara müsade etmeyin