Arkadaşlar şimdi ben ve yakın arkadaş iş başvurusu yapacaktık, sonra diğer arkadaşa (arkadaşımın kuzeni) da söyledik dedik sende gel birlikte girelim en azından her gün birlikte git-gel yaparız ortamımız olur diye,
çocuk yok falan dedi işi kötüledi iyice içimizde heves dahi bırakmadı çokça ezikledi bizi yok ben bu şehire gideceğim iş yapmaya bu iş çekilmez asgari ücretle çalışılır mı masrafın var falan diye.

Neyse ben sonra yanımdakine dedim ben gireyim bakayım iş nasıl sonra hemen senide aldırayım diye, ben girdim iş çokça iyi rahat bir iş sonra arkadaşımı aradım akşam buluşalım diye işi anlatayım sonra gittim bunun kuzeni de orada (ezikleme yapan) işi iyice anlattım ballandırdım bu yine ezikledi ama biz sıkıntı değil dedik arkadaşa dedim yarın takım lideri ile konuşayım senide aldırayım diye (çünkü sınırlı ve seçili alım yapıyorlar)

Sonra bugün sabah arkadaşın kuzeni beni arıyor konumu ver gelip başvuıru yapacağım diye, kuzenine de söylemiyor başvuruya gideceğim sende gel birlikte gidelim diye, çocuğa bekle pazartesi birlikte gidip başvuru yapalım diyip bugün geliyor başvuruya birde yanında birini daha getiriyor benim ismimle başvuru yapyorlar.
oysa ben arkadaşımın işe katılmasını daha çok istiyordum çünkü hem yetim hem öksüz 2-3 yıl içinde hem annesini hem babasını kaybetti birde tek başına ablasıyla kalıyort evi geçindirmeye çalışıyor.

Takım lideri geldi bana çocuğu anlattı arkadaşın gelmiş işte ne diyorsun falan diye bende dedim ki efendim yarın diğer arkadaşım (asıl arkadaşım, sevvdiğim kişi) gelecek onunla da görüşün öyle bakın dedim yine de sen ne diyorsun dedi ben de yarın size dönerim dedim.
şimdi beyler çok kararsızım acaba takım liderine bugün geleni alma diyip öz kuzenine, yetim ve muhtaç olan çocuğa yaptığı ihaneti anlatayıp işe alınmamasını mı sağlayayım yoksa ikisini de kaderleri ile veya görüşlerle baş başa mı bırakayım ? (bari gelirken yanına kuzenini alırsın gitmiş arkadaşını getirmiş onuda sokmaya çalışıyor.)

ikisi de çok yakın arkadaşlarım ihanet eden bizi ezikleyip sonra sırf ortamı duyduğu için işe girmeye çalışan daha yakın arkadaşım 5 yıllık arkadaşım yediğimiz içtiğimiz hiç ayrı gitmezdi ama yaptığı ağır ihanet çok zoruma gidiyor çok arada kaldım.
Birde diğer çocuk sen ortamda işi ezikledin şimdi de gidip başvuru yapmışsın deyince çocuğa; "Sen İnsanlara İşi Kötüleyeceksin, Sonra Gidip Sen O İşi Kapacaksın Demiş."

Size de danışmak istedim nasıl bir yol izlemeliyim, ikisi arasında git-gel yapıyorum

(yazım hatalarım varsa çok özür dilerim biraz gerginim de)