Bu yaşa kadar neler yaptınız? Bir esnafın altında çalıştınız mı? Herhangi bir işte uzmanlaştınız mı?
Ben mesela ilkokulda dede zoruyla mahalledeki marangoza çırak olarak girdim. Orta okulun sonuna kadar çalıştım, çok şey öğrendim. Lisede web işlerine yönelip üniversite ve sonrasında iyi derecede kazanmaya başladığım için 33 yaşındayım bu güne kadar başka bir iş arayışında olmadım. Geçimimi web site yapımından sağlıyorum.
Geçmişteki bilgi birikimimle bu işten para kazanamasaydım herhalde marangoz dükkanı açabilirdim.
Bir kaç yaz tanıdığın pastanesinde çalıştım, peynirli künefe, fıstıklı künefe vb. tatlıları çok iyi yaparım. Hiç olmazsa diğer işlerim yolunda gitmezse ufak ama gösterişli bir künefeci açabilirim.
Diyeceğim şey şu, daha önce yapmadığınız bir işle alakalı ticarete ya da dükkan açmaya kalkarsanız, işiniz çok zor. Hiç bir şey dışarıdan bakıldığı gibi değil, en basit işin bile bir sürü vazgeçirici zorluğu olabiliyor. Bunları tecrübe etmeden bir iş kurmak da büyük oranda başarısızlıkla sonuçlanıyor.