Bu tarz konularda bilen bilmeyen herkesin yorum yapması gerçekten tuhaf. Tek tek alıntılamak istemedim ama yani emin olmadığınız, bilgi sahibi olmadığınız konularda insanlara niye uzmanmış, başınızdan geçmiş, kesinlikle doğruymuş gibi nasıl bu kadar net yorumlar yazabiliyorsunuz?

Girerken yaptığınız sözleşme 1. yıl itibariyle yenilenmediği / tekrar düzenlenmediği halde süresiz sözleşme niteliği taşımaya başlar. Kiranızı banka üzerinden günü gününe yatırdığınız ve aksatmadığınız sürece 5 yılın altında yasal oran üzeri zam yapamaz, sizi evden çıkaramaz. 5 yıl sonrasında emsal değerlere oranla kiranız çok düşük kalırsa yeniden değerleme için mahkemeye başvurur, mahkeme yeni kira bedelini belirler, o kira bedeli üzerinden oturmaya devam edersiniz, yine çıkaramaz. Emlakçının evi yeniden size kiralaması, sizinle yeniden sözleşme yapması veya bir başkasına kiraya vermek üzere eve birilerine getirip göstermesi mümkün değil. Ev sahibi evi satmaya niyetlenirse o zaman satın alacak kişiye göstermek zorundasınız, bu yasal zorunluluk ancak burada da Kanun sizin yanınızda. Şöyle ki; siz ne zaman müsait olursanız, o gün ve saatte bu gösterme işlemi yapılabilir, pat diye gelip evi göstereceğiz diyemezler. Tahliye taahhütnamesi önemli detay, imzaladıysanız onu işleme koyabilirler ancak imzaladığınız taahhütnamede (bir örneği sizde vardır diye düşünüyorum) tarih yazmıyor ise o da geçerli değil. İmzalandığı an tarihin belirlenmesi lazım, boş bırakılıp sonra doldurulması hukuka aykırı. Kendim oturacağım, annem, oğlum, kızım oturacak şeklinde iddiası varsa bunun için tahliye davası açabilir ama bu şekilde tahliye ettirilen mülk siz çıktıktan sonra 3 yıl süreyle kiraya verilemez. Eğer verilirse ve bu durumu tespit ederseniz ev sahibine tazminat davası açma hakkınız doğar. Ev satılır ise yeni alan kişinin de mahkemeye müracaatı gerekir, "ben burayı aldım, yeni sözleşme yapalım, çık başkasına kiraya vereceğim" gibi şifahi söylemlere hakkı yok, hukuk yoluyla çözülmeli.
Siz bütün materyallerinizi derleyin, bulunduğunuz yerde bir avukata gidin, bilgi alın ve kafanızda ki soru işaretlerini bu şekilde iyice netleştirin. Çünkü biz tahliye taahhütnamesinden ve diğer tüm durumlardan burada anlattığınız kadarıyla haberdarız. Bir avukata gider ve sözleşme, taahhütname, kiranın ne şekilde ödendiğine dair bilgiler vb. verirseniz ne olup olamayacağı yönünde daha sağlıklı bilgi alırsınız. Yoksa burada bulunan yorumlara bakarsanız kafanızın içi çorba olacak gibi.