Çok basit. Hayat o işi ve o hayatı arayacağın kadar berbat bir yola sokarsa seni elindekilerin kıymetini anlarsın.
6 da uyanmaktaki sorun nedir? Erken yatarsan sorun kalmaz. Ben her gün 5 te uyanıyorum sen ıyanırken 6 da ofisimde işimin başındayım. Üstelik kendi işim istersem o gün gitmem işe
Eğer hayattaki mutluluğunuzu yapmak zorunda olduğunuz işler ile ölçüyorsanız siz kolay kolay mutlu olamazsınız kardeşim. Annem biz öğrenciylen her sabah 6 da uyanır sona yakar kahvaltı hazırlardı.
Yani mutluluk hayatta sahip olduklarından ziyade sahip olduklarına bakıl açınla ilgilidir. Annem her sabah 6 da kalkılıp soba mı yakılır diye bakmıyordu hayata, benim çocuklarım var onları ısıtıp doyuruyorum diye bakıyordu.
Sen de hayata sevmediğim bir iş için 6 da kalkmak zorundayım diye bakarsan bardağın hep boş tarafına odaklanırsan mutlu olamazsın. Çünkü bardak hiç bir zaman tam dolmaz. İnsanın beklentileri ve bardağı h giderek büyür.
Sabah 6 da işe gidiyorum diye değil bir işim var ve faturalarımı borçlarımı ödüyorum diye bakmazsan mutlu olamazsın.
Allah elindekileri aratacak bir hale düşürmesin inşallah.