Bence bunun sebebi biraz da forumda SEOCU adı altında hizmet verenlerde hocam. Neden derseniz forumda bir çok kişiden Ic seo hizmeti için teklif aldım ve ortalama bir fiyatta olan kişilerle çalışma başlattım. Fakat sadece fiyata odaklanmadim. Yorumlara odaklandım biraz. Ama gördüm ki adam bir adet Backlink satıyor ve benim şu seo konuma yorum atar mısın diyor. Adam rankmath eklentisi kuruyor seo konuma yorum yazar mısın diyor. Bu şekilde sürekli herkesten güzel yorum aldığı için bu işte profosyonel olduğunu düşünüyorsunuz ve çalışmaya başlıyorsunuz. Ama dur o da ne??? Makale içinde anahtar kelime yok, H1 H2 başlıklar ile ilgili hic çalışma yapılmamış, kategori açıklamalarına hic bakılmamış. Ve ay sonu gelince ne oluyor biliyor musunuz?
Hocam 2.ay çalışmasına devam etmek için X. XXX ödeme yapmanız gerekiyor. 1 aylık çalışma ile bu site ayağa kalkmaz. Arkadaşım anlaşma yapana kadar bu siteyi 1 aya ayağa kaldırır bir çok kelime de ilk 50 içerisinde sıralama alırız diyordun. Bence tüm konularda geçerli bu durum. Eğer müşteri yorum yapılacaksa bir konuya gerçekten hizmet aldığını ve ödeme yaptığını ispat etmeli ve sonra yorum yapmalı. Ödeme yapmadan millete yorum attırıp kendini kaliteli olarak göstermemeli satıcı.
SEO'culara bir test yapılmalı bence belirli unsurları bilmiyorlarsa, yetkin değillerse hizmet sunulmasın.
Forumun %85'i gider, piyasa bize kalır.