Kumar olduğunu biliyorum. Zaten garanti iş istesem sokakta pilav satardım
f9f9f9 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hiçbir fark yok, kaldıraç risk yönetiminde işe yarıyor, mantığı doğru kavramak lazım.

Misal;
Kasam 2000$
Btc %5 düşünce 500$ kaybetmek ve stop olmak istiyorum.
Bu durumda 10bin $ lık pozisyon açmam gerekir.
2000$ ı koyar 5x kaldıraçla 10bin lik pozisyonumu açarım, %5 düşerse kasamda 1500$ kalır.

yani bankadaki veya diğer yatırımlardaki tüm sermayemi borsada tutmama gerek kalmaz.
Kaldıracın amacı budur, 1 koyup 20x le kazanayım mantığı kumardır.
mertzafer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam şöyle ki (sayılar tamamen temsili)

100₺ ile 2x kaldıraç girdiniz Long(yükseliş) coinin fiyatı da 1₺ sistem size diyor ki paranız 200₺ gibi kazanç sağlayacaksın fakat bu coin olurda 0.50₺ ye düşerse senin tüm paranı alırım. Tamamen kaybediyorsunuz parayı geri çıktı falan gibi bir olay yok.
Diğer senaryoda

100₺ paranız var 20x kaldıraç girdiniz bu sefer sistem diyor ki senin paran 2.000₺ gibi işlem açtırıyorum sana ama bu seferde coinin fiyatı 0.95e düştüğü gibi tüm paranı alırım..

Yani kısaca kaldıraç arttıkça pozisyonun liq seviyesi düşüyor risk artıyor. Yüksek kaldıraçları patlatırlar genelde piyasa oyunu bu.

Böyle düz mantık bakmayın 20x açtığınızda yüksek ihtimalle sizi patlatıp yükseliş öyle gelirdi. Şeklinde düşünün Kaldıraç kumar hocam. Saniyeler içinde binlerce doların yok oluşunu izlediğimde oldu saniyeler içinde binlerce doların gelişini de.