racnoss adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Efendim, maalesef sadece Netflix gibi platformlara özel bir durum değil. Örneğin BBC'yi ele alalım. Dünyaca ünlü bir kült dizi var malumunuz, en uzun soluklu bilim kurgu dizisi Doctor Who. 2005 yılında modern serisi başlamıştı yeniden. Klasik seri ise 50'lerden geliyor günümüze. 2005'den beri aralıksız takip ederim, ve bir kez olsun izlerken iğrenmemiştim bu kadar. Dizi bir buçuk yıl ile iki yılı geçkindir piyasada yoktu.

Önce kadın, bir doktorla devam ettiler. Bölümleri izleyemiyordunuz bile ve bahsettiğiniz bağımlılığı bile yok etti, ilk çılktığı yıldan beridir diziyi soluksuz takip eden fanatikleri bile diziyi izlemeyi bıraktı. Bildiğiniz üzere Jules Verne sıkı fanatiklerine Vernian denir, Bu kült dizinin fanatiklerine ise Whovian deniyor.

Dizinin reytingleri çok düştü. En sıkı Whovianlar bile diziyi izlemeyi bıraktı. Büyük bir tepki vardı izleyici kitlesinden. Sürekli algı yapmaya çalışıyorlardı ve bundan dolayı iğreniyordunuz, izlerken bıkıyordunuz. Dizi uzunca bir süre ara verdi.

Geçtiğimiz haftalarda özel bölüm adı altında, bir kaç serilik bölümler yayınlandı. Bu bölümlerde hepimizin çok sevdiği ikiliyi geri döndürdüler. Senaryo yazarı T Davis ve oyuncu David Tennant. Fakat bunuda algı yapmak için, döndürmüşler efendim. Cinsel tercihlerden tutunda feminizme kadar Hint Afro Amerikan ve daha bir çok konuda algı yapmaya çalışmışlar. Buda ister istemez izleyiciyi canından bezdiriyor. Bir bakıyorsunuz UNIT'de bir Pakistanlı bir komutan Hintli, bir bakıyorsunuz doktor rejenerasyon geçiriyor yeni doktor siyahi. Bir bakıyorsunuz biz kadınız boşvermek bizim gücümüz diyor.

Özetle bir dizi bölümü değilde, sanki bir propaganda filmi izliyormuşssunuz gibi. Israrla daha hala bunu devam ettirmek için, ellerinden geleni yapıyorlar efendim. Dizi bu yüzden reyting üstüne reyting kaybettiği gibi, dizi takipçileri birer birer diziyi bırakıyor. En sıkı takipçileri bile.
Kesinlikle hocam, TV yayınları her daim etkili bir propaganda aracı olmuştur. Bilhassa Netflix ve benzeri yerler zaten her daim dalgası geçildiği gibi tamamen bu tür algılar üzerine kurulu olan platformlar. Yani sadece finansal bağımlılık değil, bilinçaltımıza oynaması, anormal olan şeyleri normalleştirmeye çalışması gibi kısımlarda da masum değil.