Sen neden bahsettiğini bile bilmiyorsun ajxnsjnxnsnd.
Çocuksun ya çocuk ya da büyümüş ama hiçbir şey öğrenememiş koca bir adamsın o daha da kötü.
Birazcık muhasebenin "m"sini duysan zaten bana: "Oğuzhan'ın ayda 33.000 kazandığına inanıyor musunuz?" Diye sormazsın.
Daha orada patlattın beni. Kafan o kadar çok maaşlı çalışmaya gitmiş ki. Bilmediğiniz konulards yorum yapmayın hocam artık. Belli ki bilmiyorsunuz muhasebe olaylarını. Ben de bir muhasebeci kadar asla bilemem ama en azından bildiğim kadarını konuşabiliyorum çok şükür.
Bir Mali Müşavir olarak bazı dediklerinize katılıyor bazı dediklerinize ise gülüyorum. Mesleğiniz nedir bilmem ancak sadece ön muhasebe bilgisi olarak bu işlerin olmayacağını biliyorsunuzdur. Çoğu kişi karın sadece satılan mal/hizmetten giderleri çıkartarak oluştuğunu düşünüyor ancak her şey sadece bunlarla bitmiyor. Örnek vermek gerekirse faaliyetiyle ilgili arazi/bina/araç/makine/teçhizat alır amortisman (yıpranma payı) ayırır ve bunu gider olarak gösterebilir. İlgili kanunlara uygunca kredi çeker faizlerini finansman gideri olarak gösterebilir. Bu konularda size hak verebilirim ancak Mali Müşaviri olmadığınız bir şirketi de bu kadar savunmanız gülünç meselesi. Bırakın herkes mesleğini yapsın. Bırakın herkes boş boş konuşsun. Gerekli yerler incelemelerini yapar ve sonuç açıklanır. Birileri ne "Babala Ltd. Şti."ye vergi kaçakçısı diyebilir ne de "Bunlar mükellefiyetlerinin sorumluluklarını eksiksiz yerine getiriyor." diyebilir.