19-20 Aralık 2023 Güncellemesi

Alıntı
  1. Kullanıcı deneyimini zenginleştirmek için otomatik gece/gündüz seçeneğini aktif ettim.
  2. Yine kullanıcıları sitede tutmak adına otomatik değişen replik bölümü ekledim. Oyun dünyasında bugüne kadar söylenmiş en iyi replikler her sayfa yenilendiğinde dikkat çekici bir şekilde görünüyor.
  3. Şuan günlük 2 içerik ekliyorum. Toplamda 6 içerik oldu. İçerikleri eklerken arama motorları botlarının siteyi tam tanıması için tüm site özelliklerini kullanıyorum. Her içerikte galeriler, tablolar ve benzer şekilde zengin içerikler mevcut. Ayrıca eklenen içeriklerin tamamının düşük rekabet olmasına gayret gösteriyorum. Tamamını özgün bir şekilde kendim yazıyorum.
  4. Eklenen içeriklerde kullandığım etiketleri alt kategori olarak kullanıyorum. Yani örnek vermek gerekirse "Mario nasıl oynanır" diye içerik ekliyorsam o konuda tek etiket olarak "Mario" oluyor. Eklediğim her etiket içinde metaları ve ogleri bizzat oluşturuyorum.
  5. Henüz ping vs işlem yapmadım ve sitem bugün ilk indexini kendiliğinden aldı. Bunun üzerine ping sistemini de kurabilirim.
  6. Sosyal medya paylaşım sistemini henüz çok erken diye aktif etmedim. Index hızı biraz daha artıp botlar siteye yerleştikten sonra otomatik sosyal medyalarda paylaşımı aktif edeceğim.
  7. Ayrıca yavaş yavaş sahte yazar profilleri oluşturmaya başladım. Bu profillerin tamamının gravatar üyeliği, bir geçmişi ve yüzü mevcut. Elbette yüz ai ile oluşturuldu. Bu sayede yazar dağılımı yapabileceğim. A yazarı X konusunda uzmanken B yazarı Y konusunda uzman olduğu konularda içerik girişi yapacaklar.
  8. Son olarak konu ekledikçe site oldukça tatlı görünmeye başladı. Şablon yavaş yavaş oturuyor. Güzel bir tema tercih ettiğime emindim fakat şuan %100 duruma geldim.
21 Aralık 2023 Güncellemesi / Sabah

Alıntı
  • Kategoriler, sayfalar, etiketler ve yazılar index almaya başladı. Birkaç gün içerisinde index düzeni tam oturacaktır diye düşünüyorum.
  • Botlar henüz siteyi tam tanıyamıyor. Birkaç gün içinde eklemiş olduğum içerikler iyi kötü bir şekilde sıralamaya girmeye başlayacaklardır.
  • Okuması akıcı ve samimi dil kullanarak profesyonele yakın bir hakkında sayfası hazırladım. Bu sayfayı hazırlamak ciddi derecede vaktimi aldı. Sırada politikalar ve iletişim sayfaları var. Bu sayfaları da uzun vadeli şekilde hazırlayacağım. Bu yüzden en az 4-5 saat vaktimi alacağını düşünüyorum.
  • WordPress için önerilen ve güncel ping servisleri listesini sisteme dahil ettim. Ayrıca birkaç ping servisine de sitemin sitemap urlsini bildirdim.
  • Sosyal medya hesaplarını henüz oluşturmadım. Oyun sektöründe kullanılması gereken 4 sosyal medyayı ön planda tutacağım. Bunlar; Twitter, Reddit, Discord ve Youtube. Bu platformlarda oldukça güzel bir oyuncu kitlesi mevcut. Oyuncu kitlesi de benim ilk ulaşmak istediğim kitle. Bu yüzden belirli bir zaman burada dikkat çekici paylaşımlar yapacağım. Ayrıca biraz aktif kitle kasmam gerekecek. Biraz maliyet çıkartacaktır diye düşünüyorum. Bakalım, R10'da sosyal medya konusunda iyi hizmet veren birini bulabilecek miyiz.. Diğer sosyal medyaları ise sadece otomatik paylaşım için senkronize edeceğim. Arka planda yazılarımı güçlendirmek için çalışacaklar.
  • Henüz Analytics ve diğer servisleri de eklemedim. Akşam vaktinde bu servisleri de aktif etmeyi düşünüyorum.
23 Aralık 2023 Güncellemesi / Sabah
  1. Search Console üzerinde siteyi eskiden kullanan kişinin hataları görünüyordu, onlar siteyi sahiplenmem ile yeni bir hata gibi karşıma çıktı. Şükür ki sonunda düzeldi.
  2. Henüz News bile olmamasına rağmen çok hızlı bir şekilde index almaya başladı, bu güzel bir şey.
  3. İçerik olarak 2 içerik eksideyim, bu 2 içeriği bugün gün içinde tamamlayacağım.
  4. Kategori sayısını 1 adet artırmayı düşünüyorum. Daha düzenli bir site için bu durumu gerekli görüyorum.
  5. Search Console üzerinde veriler yeni bir site olduğu için tam yansımıyor ama görüntülenmeler ve tıklamalar başlamış. Henüz hangi konuya olduğunu bilmiyorum.
  6. Analytics eklememiştim bugün onu da aradan çıkartmayı düşünüyorum. Belki Metrica'da tercih edebilirim henüz bilmiyorum.
  7. Önümüzdeki günlerde içerik girişleri devam edecek.
  8. Henüz backlink vs işlerine girmedim. Site tamamen doğal bir şekilde devam ediyor.
  9. 2024 yılına girerken kullanan kaldı mı bilmiyorum ama "Humans" metnini de oluşturdum.
23 Aralık 2023 Gece Güncellemesi
  1. Sitenin index durumu çok iyi bir hale geldi. Oluşturduğum içeriklerin neredeyse tamamı index almış durumda. Fakat otorite olmadığı ve yeni site olduğu için sıralamalara girmesi zaman alacaktır. 1 haftalık süreçteki gidişattan oldukça memnunum.
  2. İçerik açığını gün içinde tamamladım. Günde en az 2 içerik hedefim devam ediyor. Başlıklar konusunda seçici davranıyor ve sadece ziyaretçi getirebilecek rekabeti düşük konulara yöneliyorum..
  3. Önbellek ve CDN durumunu tam optimize hale getirdim. En ince ayrıntısına kadar ayarladım. Google Pagespeed değerlerim %95 üzerinde. GTMetrix tarafında ise de durum aynı.
  4. Sektörde yer alan bir diğer sitemden bu siteme kalıcı bir çıkış verdim. Birkaç gün içerisinde sıralamalara ciddi etki edeceğini düşünüyorum.
  5. Profesyonel ve kurumsal görünen sayfalar ayarlıyorum. Bu sayfaları ise şema içerisine dahil edeceğim. Böylelikle hedeflemiş olduğum 0.sıra için zamanla otorite kazanacağız.
  6. Facebook, Instagram ve Youtube hesaplarını oluşturdum. X tarafına daha sonra bakacağım çünkü orada hesap açmak zorlaştı. Başka siteler içinde hesaplarım olduğundan dolayı kullanabileceğim telefon numaram kalmadı Otomatik paylaşım olayına ise henüz girmedim.
  7. Ocak ayına kadar gelişmeler hakkında güncelleme yapmayacağım. Son durumu o zaman aktarırım.

Son gelişmeler bu şekildeydi, ayrıca kimse cevap yazmadığı için sürekli bu mesajı düzenlemek zorunda kalıyorum. Okuyanlar güncellemek adına mesaj yazarlarsa memnun olurum.

Sevgiler.