Sağlıklı bir kedi olmasını istiyorsanız; 4 aylık'a kadar Royal canin baby cat, 4-12 ay arası Royal Canin kitten, sonrasında Royal Canin Fit 32(Tavuklıdır bu mama) ve Proplan Somonlu veya Porplan Hindili dönüşümlü verebilirsiniz. Sürekli yaş mama vermeyin, yaş mamayı pasta gibi düşünün haftada 1 tane belki onun için de tavsiyem Gourmet Gold yaş mamalar, fazlası böbrek ve karaciğerlerde ağır sorunlara yol açar yaş mamaların, onları kırk yılda bir yenen kaçamak abur cuburlar tatlılar gibi düşünün...
Market mamaları, ucuz denilen mamalar vs... bunlar ileride ciddi arızalar oluşturuyor, sağlıklı bir bağışıklık gelişmiyor, kedi bakımında çook uzun yılların tecrübesiyle sabittir. Tabi bütçenizle de alakalı farkındayım, alternatif olarak Mito veya Micho önerebilirim ama o tür mamalar da ve alternatif görünse de tavsiye etmeyeceğim ucuz mama markaları da ishal yapmaya devam ediyor ben bu şekilde gözlemledim şahsi fikrimdir.(Onlarca kedi bakmış ve bakan biri olarak) Royal canin ile ishal kesilir denerseniz göreceksiniz tabi öncesinde bir garantilemek için kedinize iç parazit ve pire,kene vb kan emicilerin enfeksiyonlarından korunması için Frontline dış parazit damlası yaptırabilirsiniz (şimdiye kadar bulduğum en zararsız damla bu şimdilik çok tavsiye edilen ve fiyatlı tasmaları vs aman diyeyim siz anlayın dikkat ettiyseniz tavsiye veriyorum ama şu markayı kullanmayın diye özellikle bilerek belirtmiyorum...)