Bir insana "işi, hayatı" zor olduğu için yapılan jesti her zaman sever ve takdir ederim ancak sırf "kadın" olduğu için bunu yapıyorsanız süzme bir ...
Yukarıdaki lafım ağır geliyorsa:
Seninle aynı şartlara sahip bir kadına otobüste yer veriyorsan bu nezaket değildir, bu kendine olan saygısızlıktır.
Kendi vücuduna, hayatına eziyet ediyorsun daha kötüsü kendine olan saygın kalmıyor.
Bundan 1-2 yıl sonra da sosyal medyadan birisine iltifat edersin, yanıt olumlu olmayınca da "bu kadınları kim böyle şişriiyo yaaa" diye sızlanırsın.
Gereksiz nezaket ve fazla iyi niyet cezasız kalmaz.
Hocam ... ile kastettiğinizi aynen iade ediyorum.
Sırf kadın olduğu için yapıyorum gibi bir durum konuda yazmıyor. yukarıdaki mesajlarda arkadaşların yazdığı gibi ortamda kadın varsa ekstra bir otokontrol oluyor. Tutupta benle aynı şartta veya benden daha iyi herhangi bir insana yer vermem. ayakta duran 40 yaşında adama da yer vermem ama kadına durumuna göre yer verebilirim. bununda süzme bir bilmemne ile alakası yok. Erkeğinde kadının da iyisi de kötüsüde mevcut . Alıkoyamam olarak bahsettiğim şey bunu yapmamalıyım gelde bana hakaret et değil. Genelimizde olan bu pozitif ayrımcılık yapısını aşma durumu için geçerli.
Burada tam tersi bir pozitif ayrımcılık yaptığınızı ve benden farkınız olmadığını anladığınızda yazdığınız mesajdan dolayı pişmanlık duygusu hissedeceksiniz.
Sosyal medyada kimseden olumlu yanıt alma gibi bir kaygım olmadığı gibi olumsuz yanıtlarda umrumda değil.