hocam kredi kartı borcum 6050 idi bende yapılandırma yaptım o ara durumum yoktu ve 580₺ gibi bir aylık ödemesi vardı ödüyordum filan bi ara odemedim hep erteledim bi ara toplu öderim diye bunlar da hiç mesaj filan da atmadılar bende öyle bir unuttum borcu sonra bir baktım icra takibi başlatılmış.Bugün aradım ve 8159₺ borcunuz var bugün ödeme yaparsanız bunu ödersiniz ama yarın avukat vekalet ücreti dosya takip ücreti vs gibi ücretler de yansıyıp yaklaşık 2 katı borcunuz olacaktır dendi.Aynı zamanda yarın öderseniz daha bankalarla aranız kötü olacaktır dendi.Biliyorum psikolojik baskı yapıyorlar bugün ödemem için ama doğruluk payı da olabilir diye düşündüm.Ne yapmam gerekir acaba?
Yapılandırmışsın ödeme yaparsan seni aramazlar ödeme yapmazsan seni 90 gün aramazlar 91. gün işleme alırlar hesaplara bloke koyarlar. maaşı ordan alıyorsan emekli isen maaşına bloke koyulmaz, emekli değilsen maaşın 4/1 bildiğim kadar bloke koyuluyor... size tavsiyem dosyanız oluşmadan borcu ödeyin. borc bul vs öde.. aksi takdirde çok fazlasını ödersiniz...