Yol hocam o değil, arkadaşın arkadaşı kendi harcaması olmayan birçok fişi gider göstererek 2.000 düşürüyormuş. Çok riskli bir şey. Üstte bir hocamız da bahsetmişti bundam. Adam 18.31-18.32-18.33 Bim fişlerini gider göstermiş, e memnurlar da bunu fark edip ağır cezalar verir tabii. Bu vergi kaçırmaya girer çünkü binevi.
Yoksa kendi harcamalarınızda gider göstermenin hiçbir sorunu yok. Homeoffice çalışıyorsanız evinize alınacak her şeyi gider gösterebilirsiniz hemen hemen.
Hani demiştim ya çok dillendirmek istemiyorum, 31 yıl mali müşavirlik yaptım bu durum şöyle bir şey aşağıda anlatmaya çalışayım, yukarıda da örnek veren olmuş ama sakın yapmayın kardeşim;
bu şuna benziyor biz bir ofistik ya, yeni müşteri gelirdi veya bizim mevcut müşterimiz bizi arar, eeeee işte arkadaşımın mali müşaviri afedersini ot-u ***-u işliyormuş vergi ödemiyormuş

konu diğer muhasebecinin her şeyi işleyip sizden daha iyi muhasebeci oluşu değil, direk meslekten men edilmesi gereken kişisidir

bu kısmı çok uzatmak istemem, kanunlar 1970 yılından beri aynı şekilde yürür, işlenebilecek giderler bellidir. Sizin bile dediğiniz yanlış home ofis eve alınan her şeyi gider yazın

asıl bunu yapmayın

home ofis oluşu en riskli kısım, yine kısa örnek vereyim, elektrik faturasını bile yazarken yapmanız geren şu diyecedğim ama kendi yaptığımıda yazacağım, onu da aşağıya yazayım
örnek eviniz home ofisiniz ok, siz maliyeye bildirirken dediniz kontrat ile veya tapu ile, bu evin şu odasını kullanıyorum, şu odalarında da yatıyorum, işte elektrik faturasını işlerkende m2'ye böldürmeniz gerekir, işyeri 10 m2, ev 200 m2, evde 5 kişi yaşıyor fatura 2.000 tl bunu gidere yazamazsınız arkadaşlar, inceleme olursa memur ayrıştırır, inceleme olmazsa siz işliyor olursunuz ama yakalandığında boşa işlemiş olduğunuz anlarsınız,
benim önerim ben de ödüyorum elbette ASLA elektrik, su, doğalgaz'ı işim içi n bölmüyorum bile asla işlemiyorum gidere,
gidere tek işlediklerim sadece 1 tane turkcell faturam, 1 tane ttnet internet faturası o da hani işimiz web ile ya oradan, websitelerimin sunucu faturası, domain yeniledikçe onalrın ücreti, r10 faturası, facebook reklamı vermişsem onlar vs vs vs, bir de tanıtım satın almışsam, seo yaptırmışsam işimle ilgili onlar için aldığım faturalar, ASLA ASLA ASLA bir tane bim migros fişi benim defterimde bulamazsınız.
bunu da örnekleyeyim adamın ofisinde fırın yok ama kıyma fişini işliyor, sanırım çiğ yiyor

bulaşık makinesi yok, deterjanı işliyor
bundan da kötüsü diş fırçası, diş macunu, şampuanı işliyor
neymiş müşteriye kötü mü koksunmuş böyle bir şey yok arkadaşlar, sanın bunları işleyen canım sevgili meslektaşlarım hata yapıyor diye sizler izin vermeyin
neden bu kadar net yazıyorum, çookkkkk fazla inceleme davasına girdim, dediğim gibi bu saydıklarım incelemeye alınırsanız oalcaklar, yoksa örnek veriyorum bim fişi olmasada 2.000 tl + kdv zartturu dünya da kayıt yapın o da bir gider nasıl olsa maliye görmüyor