Avukat tarafından arandığımda ben tamamını yatırdığım halde icralık olmadım ancak kırmızı çizgiye girmiştim ve tam 3 sene değil kredi çekmek kredi kartı bile kullanamadım. Hem de o borç 3.500TL'ydi. Aklımdan bile çıkmıştı yani tamamen başka kartlar da kullandığım için.
İcrada artık bildiğim kadarıyla öyle eve gelip haciz işlemi yok. Tabi yanlış biliyorsam aydınlatın beni bilen arkadaşlar.
Ancak şunu biliyorum ki uzunca bir süre ne kredi kartı kullanabileceksiniz, ne de kredi çekemeyeceksiniz. Bankalar vermiyorlar otomatik olarak çünkü.
KPSS vatandaşlık dersinde duymuştum borç nedeniyle hapis cezası olmuyormuş sanırım mal varlığım da yok demişsiniz haciz de gerçekleşmez bu durumda süreç uzayıp yıllar sonra uzlaşmak isteyecektir banka. borç yüzünden ceza verecek olsalar türkiye'de adam kalmaz
Devlete borcunuz varsa çocuğunuzun çocuğundan bile alırlar ödeyin. Bankaya borcunuz varsa üstünüzde bir şey yoksa çorap bile alamazlar.
Bir şekilde icra dairesine düşürme derim, oluyorsa avukatla anlaşmaya bak, adınıza kayıtlı bir şey yoksa sorun yok ama 5 -10 yıllar boyunca kredi sicilsiz yaşamak da çok zor.
Başına ne zaman ne gelceği belli mi olmuyor.
Oh tüm yorumların ortak noktası üstüne birşey yoksa birşey yapamazlar teşekkür ederim arkadaşlar içim rahatladı avukat senki beni kendi doğurmuş gibi konuşup duruyordu canımı sıkıyordu ödeyeceksin bugün ödemezsen hıı kızıyorum bak dermiş gibi bir edalar bugün açıp telefonu ödeyemiyorum beni daha fazla rahatsız etmeyin diyeceğim