Kahramanmaraş depremini yaşadım. Büyük bir deprem bekleniyordu bende ihtimal veriyordum ama bu kadarı kıyametti. 7,9'u gördük. Bazı bölgeler 11'e kadar çıktığı söyleniyor. Sevgili arkadaşlar ülkemiz deprem bölgesi bunu kabul edelim. İstanbul'da yaşanmaz bir hal alır olası bir depremde sağ kalsanız bile şehirde aç kalma ihtimaliniz yüksek. Tedbirinizi alabilirsiniz şimdiden. Tavsiyelerim şu şekilde.. ilk başta sağlam zeminli, sağlam yapılarda ikame ediyor olmanız şart. Ailenizi seviyorsanız taşının tüm imkanlarınızı zorlayarak. Aracınız var ise mutlaka ve mutlaka açık alanlara park edin ki sığınacak biryeriniz olsun. Yakıtınız yarıdan fazla olsun kışın ısınma ihtiyacınız oluyor. Aracınızda mont, su, battaniye tarzı yaşamsal malzemeler bulundurun. Devletin size ulaşması biraz imkansızlaşıyor çünkü sadece siz değil tüm o şehirde yaşayanlar mağdur duruma geliyor. Bu yüzden size çadır gelene kadar yaşamsal bir alan oluşturmak zorundasınız geçici kamp çadırı gibi birşeyler bulundurabilirsiniz veya şehri terk etmeniz gerekecek. Şehir çıkışında trafik kitleneceği için yakıt durumunuz iyi olması şart istasyonlarda binlerce araç kuyrukları oluyor bu yüzden yakıt alamıyorsunuz.
Cok güzel detaylandırmıssınız hocam cok çok geçmiş olsun hataydan geldim bende istanbula..