Merhaba, daha önce monster kullanan ve memnun kalmayanları dinlemediğim açıkcası çok pişman olan kullanıcısıyım.
Size geçen sene bu bilgisiyarı edinmiş biri olarak tecrübelerimi aktarayım;

-Sarjı 40 dakika gidiyor son 20 dakika chromeda bile kasmaya başlıyor (ekran en kısıkta, klavye ışığı kapalı, güç gerektirmeyen web uygulamları)
-Oyun oynatmaz, çok gürültülü ve çok ısınıyor. 3050 almıştım açıkcası web işlerime yardımcı olsun diye aldım, oyun filan çok oynamam diye düşünüyordum ama hazır gelmişken oynayayım dedim sekiro gibi yıllar önce çıkmış oyunlarda ani fps düşüşleri, çok ısınmalar (ek monster fanı var ortam soğuk), gürültülü fan (sadece chromeda gezerken bile olabiliyor windows güncellensin yeter).
-Çok ağır, cafe de çalışırım müşteriye filan giderim diyorsanız bataryasız gezemiyorsunuz haliyle çok ağır oluyor
-ekranda ışık sızması mevcut
-yavaş açılıyor 10 yıllık pcimde 5 yıllık ssd mevcut o pc ile karışlaştırdım neredeyse aynı açılış hızı. (başlangıçta her şey kapalı en opitimize hali mevcut driverler güncel)

Sayarsam bitmez, ben tüm bu sorunları güçsüz bir ekran kartı aldığım için böyle oluyor sanıyordum aynı özelliklerde hp yeni serisinden kardeşime aldım sadece işlemci amd benzeri sınıfta.
+daha az ısınıyor
+fan sesi az
+aynı oyunlarda kasma yok
+windows güncelleme yaparken fan bağırmıyor
+sarjı 2-3 saat gidiyor

monster kronik olarak sorunlu, sistem kalitesi çok kötü kullanıcı olarak asla tavsiye etmiyorum bütçeniz var ise apple yada hp tavsiye ederim.

burayı editliyorum:
30bin çok fazla, bende aynı tongaya düştüm döneminde çok para verdim şuan 20kya masaüstü 4060 satan siteler var, yazılım için uğraşacaksanız müşteriye gitmiyorsanız masaüstü alın monitörsüz olmuyor zaten bu işler. her türlü monsterdan daha kaliteli parça kullanan firmalar bulursunuz.
Bir markayı tanımak istiyorsanız, onu deneyimleyen kullanıcıları dinleyin.
Monster bu yüzden 10 yıl sonra olmayacak firma, ağızdan ağıza kalitesizliği yayılıyor herkes pişman.