Bir babanın içkisi, kumarı, uyuşturucusu ve eziyet haline gelen dayağı yoksa o kötü bir baba sayılmaz.
Bir insanın 35 yaşından önce babasıyla anlaşması pek mümkün değildir. Anlaşabiliyorsa bu nadirdir istisnadır.
Burada babası hakkında sallayan 15-30 yaş arası kimseyi dinleme. 15-30 yaş arası insanın hayata kendini ispt etme ve herşeyi en iyi kendi bildiğini sanma dönemidir.
İnsanın gelişiminde evreler vardır.
1–9 yaş arask çocuklar babam herşeyin en iyisini bilir zanneder.
9-12 yaş arasında çocuklar babalarının da yanılabildiğini düşşünmeye başlar
12-25 yaş arasında ergenler ve gençler babasının hiç bir şey bilmediğini düşünür
25-35 yaş arasında gençler babalarının bazı konularda haklı olabildiğini düşünür
35 yaşından sonra orta yaşlı insanlar giderek babalarınınpek çok konuda haklı olduğunu anlamaya başlarlar.
Yani babanla arandaki sorunların tek bir kaynağı var.
Kendini babana ispat edememiş olman.
Sen babandan ayrılıp kendi işini kurup kendi evini geçindirip üzerine de babanın cebine harçlık koyabiliyorsan babanın borcunu ödeyebiliyorsan artık sen babanı dinlemezsin baban seni dinler.
Yani hayata karşı rüştünüzü ispat edene kadar babanızın gözüne kolay kolay giremezsiniz. Sizi çok eleştirir. Sizi çok yönlendirmek ister.